Багет з запеченими овочами
(покроковий рецепт з фото)
Що якщо на обід вам зовсім не хочеться їсти м'ясо або рибу, а організм вимагає чогось овочевого і ситного одночасно. Тоді вам потрібно розглянути цей варіант. Він задовольнить обидва запиту.
Ідея страви проста і зрозуміла, але від цього не буде менш смачно. Всі інгредієнти підібрані так, щоб смаки і текстури один одного доповнювали. Пропоную вам ознайомитися з тим, як приготувати багет з запеченими овочами і сиром. Легкий перекус у французькому стилі чимось схожий на італійську брускетту.
- Багет маленький - 2 штуки
- Luk-salotų - 1 штука
- Cukini - 1 штука
- Лимон - 1 штука
- Болгарський червоний перець - 1 штука
- Брюссельська капуста - 240 грам
- Козиний сир - 30 грам
- Майонез - 30 грам
- Бальзамічний оцет - 30 мілілітрів
- Часник - 2 зубчики
- Сіль - За смаком
- Чорний мелений перець - За смаком
- Оливкова олія - 3 Ст. Ложки
1. Підготуйте інгредієнти. Подрібніть часник. З лимона натріть цедру. Лук наріжте кільцями, перець - кубиками. Багет розділіть навпіл. Брюссельську капусту нарубати половинками, цукіні - полукружкамі.
2. Потім перець, капусту, цибуля і цукіні перекладіть на деко. Полийте овочі 2 ст. Ложками олії, посипте половиною часнику, сіллю і перцем.
3. Випікайте овочі протягом 20 хвилин при 220 градусах в духовці. Потім додайте трохи соку лимона і цедру, перемішайте.
4. В цей час обсмажте багет в маслі на сковороді з кожного боку по 2 хвилини.
5. Зробіть соус: часник, перець і сіль. Змастіть соусом багет. Потім викладіть овочі.
6. Зверху викладіть шматочки сиру. Полийте овочі оцтом. Смачного!