Салат із запеченими баклажанами
(покроковий рецепт з фото)
Варіація на тему класичного італійського салату «Капрезе», тільки до основних інгредієнтів додаю ще й запечені баклажани. Ділюся рецептом!
Салат краще подавати поки він ще трохи теплий, так смак запечених овочів краще розкривається, особливо в поєднанні з м'яким сиром. До такого салату відмінно підійде хрусткий білий хліб і келих білого вина. Салат вишуканий, смачний і чудово прикрасить святковий стіл.
- Баклажан - 1 штука
- Помідори - 3 штуки
- Оливкова олія - За смаком
- Сіль, перець - За смаком
- Базилік - 2 пучка
- Моцарелла - 450-500 грам
- Часник - 1 зубчик
- Сік лайма - 0, 5 Ст. Ложки
1. Вимийте баклажани і наріжте кружальцями, товщиною 1 сантиметр, викладіть на тацю і посипте сіллю, залиште на 30 хвилин, потім промокніть серветками. Наріжте томати кружальцями. Викладіть овочі на деко, полийте оливковою олією, сіль і poperčite. Запікайте овочі в розігрітій до 220 градусів духовці 15 хвилин.
2. Вимийте листочки базиліку. Наріжте моцарелу кружечками. Візьміть форму для запікання і покладіть інгредієнти по черзі: сир, базилік, баклажан, томат.
3. Заповніть продуктами всю форму. Надішліть форму в розігріту до 220 градусів духовку на 7 хвилин.
4. Тим часом зробіть заправку: в чашу блендера викладіть залишився базилік, очищений часник, 30-50 мілілітрів оливкової олії, сік лайма, сіль і перець, все збийте.
5. Дістаньте форму і полийте салат приготовленим заправленням, трохи почекайте і подавайте до столу з білим хлібом. Смачного!