Рецепт Салат із запеченими баклажанами фото

Салат із запеченими баклажанами
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Овочі, Баклажан, Помідор
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Салати

Варіація на тему класичного італійського салату «Капрезе», тільки до основних інгредієнтів додаю ще й запечені баклажани. Ділюся рецептом!

Салат краще подавати поки він ще трохи теплий, так смак запечених овочів краще розкривається, особливо в поєднанні з м'яким сиром. До такого салату відмінно підійде хрусткий білий хліб і келих білого вина. Салат вишуканий, смачний і чудово прикрасить святковий стіл.

  • Баклажан - 1 штука
  • Помідори - 3 штуки
  • Оливкова олія - За смаком
  • Сіль, перець - За смаком
  • Базилік - 2 пучка
  • Моцарелла - 450-500 грам
  • Часник - 1 зубчик
  • Сік лайма - 0, 5 Ст. Ложки
салат із запеченими баклажанами - фото крок 1
1. Вимийте баклажани і наріжте кружальцями, товщиною 1 сантиметр, викладіть на тацю і посипте сіллю, залиште на 30 хвилин, потім промокніть серветками. Наріжте томати кружальцями. Викладіть овочі на деко, полийте оливковою олією, сіль і poperčite. Запікайте овочі в розігрітій до 220 градусів духовці 15 хвилин.
салат із запеченими баклажанами - фото крок 2
2. Вимийте листочки базиліку. Наріжте моцарелу кружечками. Візьміть форму для запікання і покладіть інгредієнти по черзі: сир, базилік, баклажан, томат.
салат із запеченими баклажанами - фото крок 3
3. Заповніть продуктами всю форму. Надішліть форму в розігріту до 220 градусів духовку на 7 хвилин.
салат із запеченими баклажанами - фото крок 4
4. Тим часом зробіть заправку: в чашу блендера викладіть залишився базилік, очищений часник, 30-50 мілілітрів оливкової олії, сік лайма, сіль і перець, все збийте.
салат із запеченими баклажанами - фото крок 5
5. Дістаньте форму і полийте салат приготовленим заправленням, трохи почекайте і подавайте до столу з білим хлібом. Смачного!

Схожі рецепти