Салат з маринованих овочів
(покроковий рецепт з фото)
Зовсім нескладний, дуже смачний і пікантний салатик хочу запропонувати вам на пробу. Якщо ви любите доповнювати щоденне меню овочами, для різноманітності обов'язково спробуйте повторити цей рецепт.
Перед вами цікава ідея, як приготувати салат з маринованих овочів. Морква, кольорова капуста, цибуля і огірочок підходять просто ідеально. Дуже зручно зберігати такий салатик в баночках, адже він відмінно стоїть в холодильнику 2-3 тижні. Якщо у вашій кулінарній скарбничці ще немає нічого схожого, не проходьте повз!
- Морква - 8 штук
- Огірок - 2 штуки
- Цибулина - 1 штука
- Кольорова капуста - 1 штука
- Часник - 1 штука (головка)
- Гострий перець - 1-4 штук (за смаком)
- Лавровий лист - 5-6 штук
- Оцет - 1.5 склянки
- Яблучний оцет - 1.5 склянки
- Сіль - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 2 Ст. Ложки
1. У невеликій каструльці прогрійте оцет, цукор і сіль. Додайте подрібнений часник, нарізаний великими скибочками цибулю і лавровий лист.
2. Туди ж викладіть гострий перець, нарізаний кружечками. Томіть на повільному вогні маринад близько 5 хвилин. Зніміть, трохи остудіть.
3. Тонкими скибочками наріжте очищену моркву й огірки, розділіть на суцвіття цвітну капусту.
4. Коли овочі нарізані, а маринад покипів, підготуйте 5-6 невеликих баночок.
5. Розкладіть овочі в баночки, додайте цибулю з маринаду, а перець можна видалити, якщо не хочете занадто гострий салат.
6. Рівномірно розподіліть маринад. При необхідності долийте воду до верху баночок. Закрийте кришками і відправте в холодильник.
7. Ось така краса. Смачного!