Рецепт Салат з маринованих овочів фото

Салат з маринованих овочів
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі
Рецепти для схуднення
На обід, На вечерю
Заготовки, Салати, Маринування

Зовсім нескладний, дуже смачний і пікантний салатик хочу запропонувати вам на пробу. Якщо ви любите доповнювати щоденне меню овочами, для різноманітності обов'язково спробуйте повторити цей рецепт.

Перед вами цікава ідея, як приготувати салат з маринованих овочів. Морква, кольорова капуста, цибуля і огірочок підходять просто ідеально. Дуже зручно зберігати такий салатик в баночках, адже він відмінно стоїть в холодильнику 2-3 тижні. Якщо у вашій кулінарній скарбничці ще немає нічого схожого, не проходьте повз!

  • Морква - 8 штук
  • Огірок - 2 штуки
  • Цибулина - 1 штука
  • Кольорова капуста - 1 штука
  • Часник - 1 штука (головка)
  • Гострий перець - 1-4 штук (за смаком)
  • Лавровий лист - 5-6 штук
  • Оцет - 1.5 склянки
  • Яблучний оцет - 1.5 склянки
  • Сіль - 2 Ст. Ложки
  • Цукор - 2 Ст. Ложки
салат з маринованих овочів - фото крок 1
1. У невеликій каструльці прогрійте оцет, цукор і сіль. Додайте подрібнений часник, нарізаний великими скибочками цибулю і лавровий лист.
салат з маринованих овочів - фото крок 2
2. Туди ж викладіть гострий перець, нарізаний кружечками. Томіть на повільному вогні маринад близько 5 хвилин. Зніміть, трохи остудіть.
салат з маринованих овочів - фото крок 3
3. Тонкими скибочками наріжте очищену моркву й огірки, розділіть на суцвіття цвітну капусту.
салат з маринованих овочів - фото крок 4
4. Коли овочі нарізані, а маринад покипів, підготуйте 5-6 невеликих баночок.
салат з маринованих овочів - фото крок 5
5. Розкладіть овочі в баночки, додайте цибулю з маринаду, а перець можна видалити, якщо не хочете занадто гострий салат.
салат з маринованих овочів - фото крок 6
6. Рівномірно розподіліть маринад. При необхідності долийте воду до верху баночок. Закрийте кришками і відправте в холодильник.
салат з маринованих овочів - фото крок 7
7. Ось така краса. Смачного!

Схожі рецепти