Салат з куркою і опеньками
(покроковий рецепт з фото)
Салат з куркою і опеньками - це дуже цікавий і насичений різними смаками салат. Ситне блюдо готується легко і швидко з маринованих грибів, солоних огірочків, овочів і обсмаженої курки.
Салат з куркою і опеньками - дуже смачний салатик з яскраво вираженим грибним смаком. Щоб салат вийшов ідеальним, нарізайте інгредієнти якомога дрібніше. Хоча все нарізають по-різному. Хтось любить, щоб було дрібно, хтось нарізає салат побільше. Я надаю перевагу, щоб всі компоненти були максимально дрібненькими, однаковими. Тоді салат виходить більш естетичним, красивим і апетитним. Приготування салату з куркою і опеньками займає приблизно 50 хвилин, а порцій виходить на велику сім'ю або ж на велику компанію, близько 8 порцій. Вдалого приготування!
- Куряча грудка - 2 штуки
- Цибуля - 1 штука
- Солоний огірок - 3 штуки
- Морква - 1 штука
- Сіль, перець - - За смаком
- Майонез - - За смаком
У пательні розігріваємо трохи оливкового або рослинного масла і обсмажуємо в ньому шматочки посоленной і поперченное курячої грудки. Обсмажуємо птицю з двох боків до золотистої скоринки.
Обсмажену курку нарізаємо невеликими кубиками і складаємо в салатницю.
Потім робимо дуже цікаве дію. В окрему чашу (а краще в друшляк) викладаємо 2 чашки горошку.
До горошку додаємо мариновані опеньки і промиваємо все під проточною холодною водою. Потім даємо стекти воді.
В цей же час дрібними кубиками нарізаємо солені огірочки.
У тій же сковорідці, де обсмажували курку, тепер обсмажуємо нарізану тонкими півкільцями цибулю до золотистого кольору.
Всі готові інгредієнти, тобто курку, горошок, опеньки, цибуля і огірочки, складаємо в загальну салатницю. У сковорідці до м'якості обсмажуємо натерту на корейській тертці моркву. Додаємо її в салатницю.
До всіх інгредієнтів додаємо трохи майонезу (за смаком), все гарненько перемішуємо і готово.
Смачного!