Салат з кіноа з зеленню
(покроковий рецепт з фото)
Більшість вегетаріанців жити не можуть без киноа, та й просунуті кулінари давно її використовують. Про користь і смак крупи можна говорити нескінченно, але краще один раз спробувати, ніж сто разів почути.
У цій страві міститься багато білка, який засвоюється на 100%. Також тут значна кількість клітковини, вітамінів і важливих мікроелементів, і при цьому немає глютену. Тому запам'ятайте, як приготувати салат з кіноа з зеленню. Рецепт рекомендують для харчування вагітним і годуючим мамам, а також дітям від 1 року, тільки без солі.
- Лобода - 150 грам
- Петрушка - 2 пучка
- М'ята - 2 пучка
- Помідор - 3 штуки
- Зелена цибуля - 30 грам
- Лимонний сік - 60 мілілітрів
- Оливкова олія - 60 мілілітрів
- Сіль - 0, 75 чайних ложки
- Вода - 360 мілілітрів

1. Спочатку киноа обсмажте в глибокій сковороді протягом 10 хвилин на невеликому вогні. Постійно заважайте крупу.

2. Потім перемістіть крупу в каструлю або сотейник. Влийте воду. Доведіть її до кипіння.

3. Кипіння лобода 11 хвилин, поки не вбереться вся вода. Потім охолодіть кашу при кімнатній температурі.

4. Тим часом дрібно наріжте петрушку, цибуля і м'яту.

5. Зробіть заправку, змішавши масло, сік і сіль.

6. Помідори наріжте середніми шматочками, видаливши насіння.

7. І, нарешті, всі інгредієнти перемішайте. Додайте заправку. Салат готовий! Насолоджуйтесь!