Салат з кіноа і морквою
(покроковий рецепт з фото)
Якщо хочете вести здоровий спосіб життя і перейти на здорове харчування, тоді вам буде цікавий рецепт простого блюда, як приготувати салат з кіноа і морквою. Смачний, ситний, корисний.
Цей салат можна сміливо подавати без гарніру. Він відмінно підійде для корисного перекусу на роботі. Особливо вдало готувати його в теплу пору, коли є свіжі овочі. А якщо вам захотілося поласувати їм взимку, використовуйте заморожені.
- Лобода - 2 склянки
- Сушена смородина - 1/4 склянки
- Мигдаль - 1/4 склянки
- Морква - 1 штука
- Свіжа м'ята - 3 штуки
- Цибуля зелена - 1-2 штук
- Петрушка - 3 штуки
- Лимон - 1 штука
- Мед - 1 Чайна ложка
- Мелений тмин - 0, 5 чайних ложки
- Оливкова олія - 1/4 склянки
- Морська сіль - 1 Чайна ложка
1. 2 склянки киноа залийте 4 склянками води, доведіть до кипіння, потім накрийте кришкою і готуйте на слабкому вогні, поки вода не вбереться і крупа не стане розсипчастою.
2. Почистіть і дрібно наріжте цибулю, почистіть і наріжте дрібними кубиками морква, помийте і дрібно наріжте м'яту, петрушку. Подрібніть смородину і мигдаль.
3. Видавіть сік лимона, повинно вийти ¼ склянки. У невеликій ємності ретельно змішайте лимонний сік, оливкова олія, кмин, мед і сіль.
4. У великій ємності ретельно змішайте всі інгредієнти.
5. Подавайте готову страву до столу і насолоджуйтеся вишуканим смаком.