Рецепт Салат в профитролей фото

Салат в профитролей
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Тісто , Молочні продукти , Сир
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл , Фуршет
Випічка , Салати , Страви з начинкою
Кількість порцій: 17
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Начинка для профитролей може бути не тільки солодкої, а салат можна подавати не тільки в салатниці. До того ж, самі профитроли можна приготувати за кілька днів до святкового обіду.

Опис приготування:

1. Налейте в сотейник 250 мл. Води, доведіть до кипіння, потім додайте масло і ретельно перемішайте (масло має повністю розчинитися).

2. Додаємо борошно і сіль, постійно помішуючи. На середньому вогні замішуємо тісто, воно повинно зібратися в кого (якщо помітили, що на дні сотейника утворилася біла плівка, відразу ж знімайте тісто з вогню).

3. Приберіть сотейник з тестом з плити, трохи остудіть (приблизно до 70 градусів). Додайте яйце, гарненько перемішайте.

4. Тісто перекладаємо в кондитерський мішок (нам потрібен з насадкою з зубчиками). На деко викладаємо пергамент, на нього видавлюємо майбутні профітролі. Не забувайте залишати проміжки, щоб тісто не злилося. Випікайте профитроли в розігрітій до 180 градусів духовці. За часом у вас це займе близько 15 хвилин. Після цього потрібно зменшити температуру в духовці до 100 градусів, запікаємо / підсушують ще близько 5 хвилин.

5. Профітролі дістаньте і остудіть. Зріжте у них верхівки (але не повністю) так, щоб в результаті ви отримали своєрідні маленькі скриньки.

6. За допомогою блендера подрібніть фету, відварені яйця і сметану. Повинна вийти однорідна маса, посоліть її і поперчіть за смаком.

7. Помістіть отриману начинку в кондитерський мішок (з тієї ж насадкою, яку ми використовували для тесту). Акуратно заповніть профітролі начинкою (дивіться, щоб"кришечка" не відірвати).

8. Готово! Перед подачею на стіл можна прикрасити на свій смак.


  • Яйце - 2 штуки (для тіста)
  • Вершкове масло - 50 грам (для тіста)
  • Борошно - 2/3 склянки (для тіста)
  • Сіль - 1 щіпка (для тіста)
  • Яйце - 2 штуки (для начинки)
  • Сир фета - 150 грам (для начинки)
  • Крем - 2 Ст. Ложки (для начинки)
  • Сіль, перець - За смаком (для начинки)
  • Зелень кропу - За смаком (для начинки)
1. Налейте в сотейник 250 мл. Води, доведіть до кипіння, потім додайте масло і ретельно перемішайте (масло має повністю розчинитися).

2. Додаємо борошно і сіль, постійно помішуючи. На середньому вогні замішуємо тісто, воно повинно зібратися в кого (якщо помітили, що на дні сотейника утворилася біла плівка, відразу ж знімайте тісто з вогню).

3. Приберіть сотейник з тестом з плити, трохи остудіть (приблизно до 70 градусів). Додайте яйце, гарненько перемішайте.

4. Тісто перекладаємо в кондитерський мішок (нам потрібен з насадкою з зубчиками). На деко викладаємо пергамент, на нього видавлюємо майбутні профітролі. Не забувайте залишати проміжки, щоб тісто не злилося. Випікайте профитроли в розігрітій до 180 градусів духовці. За часом у вас це займе близько 15 хвилин. Після цього потрібно зменшити температуру в духовці до 100 градусів, запікаємо / підсушують ще близько 5 хвилин.

5. Профітролі дістаньте і остудіть. Зріжте у них верхівки (але не повністю) так, щоб в результаті ви отримали своєрідні маленькі скриньки.

6. За допомогою блендера подрібніть фету, відварені яйця і сметану. Повинна вийти однорідна маса, посоліть її і поперчіть за смаком.

7. Помістіть отриману начинку в кондитерський мішок (з тієї ж насадкою, яку ми використовували для тесту). Акуратно заповніть профітролі начинкою (дивіться, щоб"кришечка" не відірвати).

8. Готово! Перед подачею на стіл можна прикрасити на свій смак.

Схожі рецепти