Салат «Полянка» з опеньками
(покроковий рецепт з фото)
Ну, господині, прийшла пора урізноманітнити ваш святковий стіл. А то все олів'є та вінегрет… Ну що, спробуємо приготувати смачний, красивий і корисний салат "полянка" з опеньками?
Існує безліч рецептів салату "полянка", але я хочу запропонувати вам мій рецепт - блюдо це я роблю з опеньками. Готувати цей салат досить легко, а виходить він красивим і цікавим на смак. На відміну від олів'є, грибна галявина не така калорійна (особливо якщо ви використовуєте йогурт), тому за фігуру можна не переживати. Читайте, як приготувати салат "полянка" з опеньками!
- Опеньки - 150 грам(1 банку солоний опеньків)
- Картопля - 150 грам
- Куряча грудка - 250 грам
- Солоні огірки - 3 штуки (приблизно 150 грам або 3 середніх огірочка)
- Яйця - 3 штуки
- Майонез - 100 грам (замість майонезу можна використовувати натуральний йогурт - набагато корисніше)
- Зелена цибуля - 30 грам
На дно глибокої салатниці викладете солоні опеньки. Викладайте їх капелюшками вниз, готовий салат буде виглядати акуратніше. Зверху викладіть порізану зелену цибулю.
Промажьте зелена цибуля майонезом, а зверху викладіть порізану дрібними кубиками варену картоплю. Промажьте майонезом і цей шар.
Наступним шаром стане дрібно порізана варена куряча грудка. Акуратно промажте шар майонезом, потім викладіть шар натертих варений яєць, і знову майонез.
Останнім шаром викладіть дрібно нарізані солоні огірки і намажте їх майонезом. Розрівняйте салат і відправте його в холодильник на 1 час.
Охолоджений салат переверніть на широке блюдо. Якщо ви все зробили правильно. У вас вийде гарна грибна галявина з опеньками нагорі. Смачного!