Рецепт Салат «Полянка» з опеньками фото

Салат «Полянка» з опеньками
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах , Курка , Гриби , Опеньки
Вегетаріанське харчування , Пісні страви , Рецепти для схуднення
На обід , На святковий стіл , Святковий обід
Заготовки , Салати , Маринування
Кількість порцій: 6-7
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Ну, господині, прийшла пора урізноманітнити ваш святковий стіл. А то все олів'є та вінегрет… Ну що, спробуємо приготувати смачний, красивий і корисний салат"Полянка" з опеньками?

Опис приготування:

Існує безліч рецептів салату"Полянка" , але я хочу запропонувати вам мій рецепт - блюдо це я роблю з опеньками. Готувати цей салат досить легко, а виходить він красивим і цікавим на смак. На відміну від олів'є, грибна галявина не така калорійна (особливо якщо ви використовуєте йогурт), тому за фігуру можна не переживати. Читайте, як приготувати салат"Полянка" з опеньками!

  • Опеньки - 150 грам(1 банку солоний опеньків)
  • Картопля - 150 грам
  • Куряча грудка - 250 грам
  • Солоні огірки - 3 штуки (приблизно 150 грам або 3 середніх огірочка)
  • Яйця - 3 штуки
  • Майонез - 100 грам (замість майонезу можна використовувати натуральний йогурт - набагато корисніше)
  • Зелена цибуля - 30 грам
салат
На дно глибокої салатниці викладете солоні опеньки. Викладайте їх капелюшками вниз, готовий салат буде виглядати акуратніше. Зверху викладіть порізану зелену цибулю.
салат
Промажьте зелена цибуля майонезом, а зверху викладіть порізану дрібними кубиками варену картоплю. Промажьте майонезом і цей шар.
салат
Наступним шаром стане дрібно порізана варена куряча грудка. Акуратно промажте шар майонезом, потім викладіть шар натертих варений яєць, і знову майонез.
салат
Останнім шаром викладіть дрібно нарізані солоні огірки і намажте їх майонезом. Розрівняйте салат і відправте його в холодильник на 1 час.
салат
Охолоджений салат переверніть на широке блюдо. Якщо ви все зробили правильно. У вас вийде гарна грибна галявина з опеньками нагорі. Смачного!

Схожі рецепти