Салат «Осьминожек»
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні хочеться розповісти вам, як приготувати салат "осьминожек" . Дивовижне блюдо, яке сподобається всім, хто стежить за своєю фігурою, а також любить неординарні поєднання.
Сьогодні ви дізнаєтеся, як швидко і легко приготувати цікавий і незвичайний салат з восьминогів. Повірте, такий салат вже точно зможе здивувати ваших гостей, адже раніше вони могли спробувати таке тільки в ресторанах, а тепер можуть і покуштувати у вас. Не бійтеся імпровізувати, тоді все вийде!
- Оливки без кісточок - 5 штук
- Перець чилі - 1/4 штуки
- Зубчик часнику - 1 штука
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Бальзамічний оцет - 2 чайних ложки
- Дижонская гірчиця - 1, 5 чайних ложки
- Перець, сіль - по 1 Щепоток
- Молоді восьминоги - 8 штук (консервовані в розсолі)
- Апельсин - 1 штука
- Салат мікс - 400 грам
1
Для початку необхідно натерти на дрібній тертці цедру апельсина, а сам апельсин нарізати, видаливши шкірку і перетинки. В окремій ємності змішати мікс салату з нарізаним апельсином і апельсиновою цедрою.
2
Оливки без кісточок дрібно рубаємо і також додаємо до салату. Тепер до нього додаємо нарізану перець чилі.
Очищаємо часник і приступаємо до приготування заправки для салату. Для цього в ступку додаємо частину оливок, перцю чилі, часник, сіль, перець і ретельно перетираємо все між собою до досягнення однорідності. Після вливаємо в суміш оливкову олію, оцет і гірчицю.
Очищаємо часник і приступаємо до приготування заправки для салату. Для цього в ступку додаємо частину оливок, перцю чилі, часник, сіль, перець і ретельно перетираємо все між собою до досягнення однорідності. Після вливаємо в суміш оливкову олію, оцет і гірчицю.
3
Салатні листя і м'якоть апельсина поливаємо заправкою і ретельно перемішуємо. Зверху викладаємо восьминогів і подаємо до столу. Салат готовий, смачного!