Рецепт Салат «Осьминожек» фото

Салат «Осьминожек»
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Риба та морепродукти , Фрукти , Морепродукти , Восьминіг , Апельсин
ПП рецепти
На обід , На вечерю , На швидку руку
Салати
Кількість порцій: 3
Час приготування: 30 хв.

Сьогодні хочеться розповісти вам, як приготувати салат"Осьминожек" . Дивовижне блюдо, яке сподобається всім, хто стежить за своєю фігурою, а також любить неординарні поєднання.

Опис приготування:

Сьогодні ви дізнаєтеся, як швидко і легко приготувати цікавий і незвичайний салат з восьминогів. Повірте, такий салат вже точно зможе здивувати ваших гостей, адже раніше вони могли спробувати таке тільки в ресторанах, а тепер можуть і покуштувати у вас. Не бійтеся імпровізувати, тоді все вийде!

  • Оливки без кісточок - 5 штук
  • Перець чилі - 1/4 штуки
  • Зубчик часнику - 1 штука
  • Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
  • Бальзамічний оцет - 2 чайних ложки
  • Дижонская гірчиця - 1, 5 чайних ложки
  • Перець, сіль - по 1 Щепоток
  • Молоді восьминоги - 8 штук (консервовані в розсолі)
  • Апельсин - 1 штука
  • Салат мікс - 400 грам
1
Для початку необхідно натерти на дрібній тертці цедру апельсина, а сам апельсин нарізати, видаливши шкірку і перетинки. В окремій ємності змішати мікс салату з нарізаним апельсином і апельсиновою цедрою.
2
Оливки без кісточок дрібно рубаємо і також додаємо до салату. Тепер до нього додаємо нарізану перець чилі.
Очищаємо часник і приступаємо до приготування заправки для салату. Для цього в ступку додаємо частину оливок, перцю чилі, часник, сіль, перець і ретельно перетираємо все між собою до досягнення однорідності. Після вливаємо в суміш оливкову олію, оцет і гірчицю.
3
Салатні листя і м'якоть апельсина поливаємо заправкою і ретельно перемішуємо. Зверху викладаємо восьминогів і подаємо до столу. Салат готовий, смачного!

Схожі рецепти