Салат «Кубанський» на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Цей салат - джерело вітамінів, адже приготований він з тих овочів, які не втрачають свої властивості при консервації, а помідори ще й стають більш корисними, ніж свіжі. Чи не лінуємося і готуємо!
Запасливі господині намагаються на зиму заготовити якомога більше смачних салатів, солінь і варення. Восени овочі недорогі, тому раджу вам скористатися цим рецептом, в якому розказано, як приготувати салат "кубанський" на зиму. А взимку баночка такого салату буде так до речі, коли прийдуть гості або сім'ї до обіду ...
- Капуста - 1 кілограм
- Огірки - 1 кілограм
- Морква - 0, 5 кілограма
- Помідори - 0, 5 кілограма
- Перець болгарський - 0, 5 кілограма
- Цибуля ріпчаста - 0, 5 кілограма
- Масло рослинне - 1 Склянка
- Оцет 9% - 1/3 склянки
- Сіль - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 1 Ст. Ложка
Шаткуємо капусту тонкими смужками.
Огірки можна натерти на крупній тертці або нарізати тонкими кружечками.
Морква очистимо і натираємо на крупній тертці.
Чистимо і нарізаємо цибулю: можна невеликими кубиками, можна півкільцями.
Очистимо перець від серцевини з насінням і дрібно наріжемо.
Нарізаємо помідори, додаємо їх до інших овочів.
Додамо до овочів сіль, цукор, оцет і масло. Можна додати перець чорний горошком, лавровий лист. Залишимо салат хвилин на 30, нехай овочі дадуть сік. Потім доводимо до кипіння і варимо хвилин 20.
Розкладаємо в сухі простерилізовані банки і відразу ж закочує.
Перевертаємо вниз шийкою і залишаємо до повного охолодження. Потім прибираємо на зберігання.