Салат «Кубанський» з огірками і капустою
(покроковий рецепт з фото)
Смачний салат з прекрасним набором овочів! До того ж, дуже простий у приготуванні. Гарний як заготівля на зиму, так і відразу після охолодження, наприклад, з картоплею. Пригощайтеся!
Цей салат можна їсти відразу після охолодження або ж відкривши баночку взимку. Овочі потрібно брати повністю дозрілі, щільні і без пошкоджень. Смачного!
- Капуста - 1 кілограм
- Перець болгарський - 1 кілограм
- Помідор - 1 кілограм
- Огірки - 1 кілограм
- Цибуля ріпчаста - 500 грам
- Морква - 500 грам
- Масло рослинне - 250 мілілітрів
- Сіль - 1.5 Ст. Ложки
- Цукор - 100 грам
- Оцет 9% - 150 мілілітрів
- Чорний перець - 20 штук
- Лавровий лист - 10 штук
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Нашинкуйтекапусту соломкою, трохи посоліть і пам'ятайте руками.
Наріжте цибулю довільно.
Наріжте перець соломкою.
Наріжте половину моркви кружечками, інше натріть на крупній тертці.
Наріжте помідору часточками.
Огірки наріжте півкільцями.
Складіть всі овочі в миску і перемішайте. Додайте цукор, сіль, 1/3 оцту, олія, перець і лавровий лист. Залиште на 1 годину для виділення соку.
Доведіть салат до кипіння на середньому вогні і варіть протягом 8 хвилин. Влийте оцет, перемішайте і варіть ще 1 хвилину. Розкладіть по стерилізованим банкам. Закрийте і укутайте в ковдру або рушник до охолодження.
Покладіть в салатник і подавайте.
Смачного!