Салат «Каули»
(покроковий рецепт з фото)
Каули (англ. Сoleslaw) - це звичайнісінький капустяний салат, в який додають будь-які овочі і заправляють соусом з майонезом або соусом "вінегрет" .
Пропоную внести в салат нотку свіжості і додати кисло-солодке яблуко. Лук можна взяти білий, але тоді попередньо обдайте його окропом, щоб не дав сильну гіркоту. А як приготувати салат "коулсло" розповім в покроковому рецепті.
- Капуста білокачанна - 400 грам
- Яблуко - 1 штука (кисло-солодке)
- Морква - 1 штука
- Перець болгарський - 1 штука
- Лук червоний - 1 штука
- Петрушка - пучок (невеликий)
- Цукор - щіпка
- Сіль - За смаком
- Перець мелений - За смаком
- Майонез - 80-100 грам
- Крем - 80-100 грам
- Гірчичний - 1 Чайна ложка
- Сік лимонний - 0, 5 чайних ложки

Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Овочі і яблуко помийте, очистіть.

Капусту дрібно наріжте, додайте мелений перець, щіпку цукру і солі, пам'ятайте руками.

Морква і яблуко натріть на крупній тертці, перець наріжте соломкою, цибуля півкільцями, петрушку порубати. Додайте все до капусти.

Приготуйте соус: майонез змішайте зі сметаною, гірчицею і лимонним соком.

Ретельно перемішайте салат з соусом, додати сіль, якщо це необхідно. Приберіть під кришкою в холодильник на 20-30 хвилин.

Смачного!