Салат із селери
(покроковий рецепт з фото)
Салат із селери - це дуже корисний для здоров'я салат, повний клітковини і білка. Це одне з тих вегетаріанських страв, які із задоволенням їдять навіть люди, байдужі до вегетаріанства.
Салат із селери - відмінне блюдо, з якого ракурсу на нього не глянь. По перше, дуже корисне. Особливо для чоловіків, адже селера і горіхи - це джерело невичерпної чоловічої сили (так що, жінки, беріть на замітку і думайте, що краще приготувати для свого чоловіка - вот такой вот салат з селери, або яке-небудь жирне і шкідливе блюдо з високим вмістом холестерину; адже фраза "який секс - такий і борщ" куди більш усвідомлено, ніж може здатися на перший погляд). По-друге, насправді дуже смачно - поєднання інгредієнтів гарне. По-третє, приготування дуже просте - нарізали, змішали і готово. Відмінне блюдо, чи не так?
В такому випадку - розповідаю, як приготувати салат з селери:
1. Для початку приготуємо заправку для салату. Робиться це просто - лимонний сік, оливкова олія, сіль і перець потрібно перемішати до однорідності вилочкою. До речі, це універсальна заправка для овочевих салатів, так що можете відразу приготувати її побільше і заправляти нею інші салати.
2. Селера промийте, наріжте на тонкі поперечні шматочки. Покладіть нарізану селеру в миску, залийте крижаною водою і залиште на 1 час. Через годину воду зливаємо, а селера висушіть паперовим рушником.
3. Яблука розрізати на часточки, очистіть від серцевини і шкірки. Наріжте на невеликі скибочки.
4. Горіхи потрібно прожарити на гарячій сухій сковороді протягом 1-2 хвилин.
5. Кладемо селера, яблука і горіхи у велику салатницю. Заправляємо приготовленої нами заправкою, за смаком додаємо нарубані свіже листя м'яти - і салат з селери готовий.
Приємного апетиту і будьте здорові!
- Яблука - 2 штуки
- Селера (пучок) - 1 штука
- М'ята свіжа - - За смаком
- Сіль, перець - - За смаком
В такому випадку - розповідаю, як приготувати салат з селери:
1. Для початку приготуємо заправку для салату. Робиться це просто - лимонний сік, оливкова олія, сіль і перець потрібно перемішати до однорідності вилочкою. До речі, це універсальна заправка для овочевих салатів, так що можете відразу приготувати її побільше і заправляти нею інші салати.
2. Селера промийте, наріжте на тонкі поперечні шматочки. Покладіть нарізану селеру в миску, залийте крижаною водою і залиште на 1 час. Через годину воду зливаємо, а селера висушіть паперовим рушником.
3. Яблука розрізати на часточки, очистіть від серцевини і шкірки. Наріжте на невеликі скибочки.
4. Горіхи потрібно прожарити на гарячій сухій сковороді протягом 1-2 хвилин.
5. Кладемо селера, яблука і горіхи у велику салатницю. Заправляємо приготовленої нами заправкою, за смаком додаємо нарубані свіже листя м'яти - і салат з селери готовий.
Приємного апетиту і будьте здорові!