Салат «Гурман»
(покроковий рецепт з фото)
Ви любите незвичайні поєднання і готові до експериментів на кухні? Тоді обов'язково варто спробувати салат "гурман" .
Салат "гурман" ідеально підійде не тільки для вечері або обіду, але і для свята. Прекрасне поєднання корисних продуктів з незвичайною заправкою не залишить байдужих.
- Мікс салат - 100 грам
- Морква - 1 штука
- Болгарський перець - 1 штука
- Зелена цибуля - 10 грам
- В'ялені помідори - 50 грам
- Ізюм - 50 грам
- Сир фета - 50 грам
- Кедрові горіхи - 10-20 грам
- Винний оцет - 3 Ст. Ложки
- Оливкова олія - 3 Ст. Ложки
- Дижонская гірчиця - 1 Чайна ложка
- Полуничне варення - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Трави - 1 щіпка (за смаком)
1. Рецепт приготування салату "гурман" неможливо простий. Для початку необхідно помити і просушити мікс салат. Викласти в глибоку миску.
2. Морква вимити, просушити і почистити. Нарізати дрібними кубиками і додати до салату.
3. Болгарський перець вимити, просушити і очистити від хвостиків і насіння. Нарізати невеликими кубиками і відправити в салатник. Можна використовувати по половині перців різних кольорів.
4. Зелену цибулю помити і обсушити. Дрібно нарізати і додати до решти інгредієнтів.
5. В'ялені помідори подрібнити і додати в салат (можна замінити їх свіжими).
6. Додати в салатник родзинки (найкраще використовувати м'який і золотистий).
7. Подрібнити сир фета і відправити в салат. Можна використовувати і інший сир.
8. Кедрові горішки підсмажити кілька хвилин на сухій сковороді, а потім відправити в салат.
9. Саме час готувати заправку. Для це в окремій ємності необхідно змішати винний оцет і оливкове масло. Додати діжонську гірчицю і ретельно перемішати. Наступний інгредієнт вельми незвичайний, але саме він робить цей салатів таким, яким він є. У заправку потрібно додати солодке варення (полуничне або малинове). Посолити і поперчити за смаком. При бажанні можна додати сухі трави або приправи. Полити заправкою салат і добре перемішати. Незвичайний і дуже смачний салат "гурман" в домашніх умовах готовий і його можна подавати до столу.