Салат грецький з квасолею
(покроковий рецепт з фото)
Свіжі овочі та ропні сир прекрасно поєднуються з бобовими. Тому я хочу запропонувати вам простий рецепт салату грецького з квасолею - збалансованого та смачної страви для всієї родини!
Квасоля, як і всі бобові, є одним з найважливіших джерел рослинного білка в нашому раціоні. Саме тому вживання в їжу квасолі так важливо для вегетаріанців, спортсменів, людей, стежать за своїми здоров'ям і вагою.
Поєднання квасолі з досить жирним і дуже смачним ропні сиром фета, свіжими овочами, запашним оливковою олією і ароматною зеленню квасоля дуже вдало з точки зору збалансованого харчування. А вже смачно як! ..; ) Недарма рецепт приготування салату грецького з квасолею такий популярний у всьому світі.
Спробуйте і ви це просте, але таке яскраве, красиве і корисне блюдо!
- Банку квасолі консервованої у власному соку - 1 штука
- Фета - 200 грам
- Помідори - 4-5 штук
- Огірки - 2-3 штук
- Перець солодкий - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Маслини - 20 штук
- Лимон - 0, 5 штуки
- Масло оливкове - 5-6 Ст. Ложок
- Свіжа зелень - За смаком
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Орегано сушений - За смаком
Банку з квасолею розкрити. Відкинути квасолю на друшляк, при необхідності промити холодною водою. Залишити, щоб стекла зайва рідина.
Овочі вимити й обсушити. Нарізати огірки.
Помідори теж.
У перцю видалити плодоніжки, витягти насіння. Нарізати.
Лук нашаткувати тонкими півкільцями.
Зелень подрібнити гострим ножем.
Нарізати кубиками фету.
Вийняти кісточки з маслин - для цього кожну розчавити ножем.
З'єднати всі інгредієнти. Заправити оливковою олією і лимонним соком. Посолити, поперчити. Додати орегано. Обережно перемішати і можна подавати на стіл!