Салат «Баклажани по-татарськи»
(покроковий рецепт з фото)
Розповім вам як приготувати салат "баклажани по-татарськи", який я заготовлював вже не перший рік. Виходить завжди смачно, можна подавати до м'ясних страв, запеченого картоплі або пюре.
Салат "баклажани по-татарськи" виходить гострим, але гостроту ви можете регулювати самі, додаючи пекучий перець і часник на свій смак. Для своїх дітей я закриваю одну партію салату без гострого перцю. Вихід готового продукту - 2 L.
- Баклажан - 1 кілограм
- Помідор - 1, 5 кілограма
- Перець болгарський - 6 штук
- Перець червоний пекучий - За смаком
- Масло рослинне - 3/4 склянки
- Оцет 9 % - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 1 Склянка
- Сіль - 2 Ст. Ложки
- Часник - 3 зубчики
Підготуйте необхідні продукти. Овочі вимийте, часник очистіть. Перець розріжте, видаліть насіння.
Баклажани наріжте кубиками середньої величини. Болгарський перець - соломкою. Помідори, часник і гострий перець перейдіть через м'ясорубку. Додайте в томатний сік цукор, сіль, олія. Доведіть до кипіння.
Додайте в киплячий сік нарізані овочі, варіть протягом 15 хвилин. Влийте оцет, готуйте ще 10 хвилин.
Розкладіть гарячий салат по стерилізованих банках, закатати кришками. Укутайте в тепло, дайте охолонути. Зберігайте в прохолодному місці!