Рецепт Садж з баранини фото

Садж з баранини
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Азербайджанська кухня
М'ясо , Овочі , Баранина
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл , Святковий обід
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 1 г. 20 хв.

А що ви готуєте для великої компанії, коли до вас в гості заходять кращі друзі? Пропоную вам пригостити їх дуже цікавою і незвичною закускою в азербайджанському стилі з баранини і овочів.

Опис приготування:

Рецепт приготування саджа з баранини родом з сонячного Азербайджану, де з цим приголомшливим блюдом прийнято зустрічати дорогих гостей. Свою назву садж отримав завдяки однойменній плоскому посуді, в якій він готується, проте зробити таке блюдо можна і в звичайній сковорідці. Суть цього рецепта в тому, що ми обсмажуємо м'ясо і овочі до золотистого кольору, а потім викладаємо їх на велике блюдо і подаємо до столу. Все дуже просто і легко, тому пропоную вам ознайомитися з тим, як приготувати садж з баранини. Скажу вам чесно, скільки разів я не робила таке частування до свят, завжди воно розходилося на ура, адже тут для кожного знайдеться щось до смаку.

  • Баранина - 400 грам
  • Жир баранячий - 50 грам
  • Картопля - 200 грам
  • Баклажани - 200 грам
  • Помідори - 200 грам
  • Цибуля ріпчаста - 3 штуки
  • Перець болгарський - 1 штука (зелений)
  • Перець стручковий гострий - 2 штуки (зелений)
  • Морква - 100 грам
  • Масло рослинне - 30-40 грам
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Сіль - За смаком
садж з баранини - фото крок 1
Для початку нам необхідно витопити на сковороді баранячий жир, тому включаємо вогонь і приступаємо до справи.
садж з баранини - фото крок 2
Тепер додаємо до жиру рослинне масло і викладаємо в цю суміш нарізане на невеликі шматочки м'ясо, обсмажуємо його до рум'яної скоринки, солимо і перчимо, перекладаємо поки баранину в окрему тарілку. Потім нарізаємо кільцями ріпчасту цибулю і також обсмажуємо його до золотистого кольору, перекладаємо в чисту тарілку.
садж з баранини - фото крок 3
А на сковороду викладаємо нарізаний пластинками картоплю, смажимо його в цьому ж маслі до золотистого кольору, солимо і перчимо його.
садж з баранини - фото крок 4
Баклажани нарізаємо вздовж на скибочки, посипаємо їх сіллю і залишаємо на 10-15 хвилин. Після цього також смажимо баклажани на сковороді, посипаємо їх трохи меленим перцем і викладаємо на окрему тарілку.
садж з баранини - фото крок 5
Гострий і солодкий перець очищаємо від насіння і видаляємо плодоніжки, нарізаємо болгарський перець кільцями й обсмажуємо його і гострий перець на сковороді.
садж з баранини - фото крок 6
У помідорів видаляємо акуратно тверду частину, до якої кріпиться плодоніжка, і відправляємо їх цілком смажитися на сковороду.
садж з баранини - фото крок 7
Тепер, коли всі основні інгредієнти підготовлені, можна викласти їх на блюдо або подавати прямо в Садж. У центр блюда поміщаємо обсмажену баранину, а з боків викладаємо овочі.
садж з баранини - фото крок 8
Додаємо трохи тертої на крупній тертці моркви, за бажанням посипаємо овочі сіллю або меленим перцем.
садж з баранини - фото крок 9
І подаємо наше ошатне частування до столу. Приємного всім апетиту!

Схожі рецепти