Русский рататуй
(покроковий рецепт з фото)
Русский рататуй народився за мотивами знаменитого маслинової страви. Потрібно загасити різні овочі разом і додати зелень. Відмінне блюдо для вегетаріанців і любителів овочів. Смачно і корисно!
Щоб легко і правильно приготувати російський рататуй, поріжте заздалегідь все овочі, зелень і часник подрібніть. Готувати російський рататуй бажано в глибокій сковороді типу "вок" . Сильно розігрійте сковороду, налийте олію і підсмажте спочатку часник, як тільки він дасть аромат, додайте цибулю і смажте, помішуючи, 4-5 хвилин. Лук повинен стати прозорим. Всі овочі, крім помідорів, засипаються одночасно і обсмажуються при періодичному помішуванні 10 хвилин. Потім вогонь можна зменшити і додати помідори. Успіхів і приємного апетиту!
- Цибуля - 200 грам
- Часник - 6 зубчиків
- Масло оливкове - 2 Ст. Ложки
- Томатна паста - 1 Ст. Ложка
- Курячий бульйон - 1 Склянка
- Баклажан - 1 штука
- Цукіні - 1 штука
- Гриби - 100 грам
- Помідори - 400 грам
- Перець болгарський - 1 штука
- Петрушка, базилік - За смаком (по 4-5 гілочок)
- Сіль, перець - За смаком
Підготувати продукти.
Овочі порізати кубиками.
Обсмажте на сильному вогні часник 1 хвилину, додайте цибулю. Смажте ще 4 хвилини.
Додайте пасту і смажте, помішуючи, хвилинку.
Додайте бульйон, добре розмішайте.
Додайте овочі.
Смажте хвилин 10-12, вогонь злегка зменшите.
Хвилин за п'ять до кінця приготування додайте помідори і спеції.
Смачного!