Морозиво «Русский холод»
(покроковий рецепт з фото)
Це дуже смачне морозиво з джемом. Вибір джему - за вами, у мене ягідний з червоної смородини.
Можна подавати морозиво в кульках і поливати джемом, а можна прокласти між вафельками, теж буде смачно. Отже, рецепт.
- Яйця - 2 штуки
- Цукор - 90 грам
- Молоко - 350 мілілітрів
- Вершки - 200 мілілітрів(20 або 30% жирності)
- Ванілін - 1 щіпка
- Джем - За смаком
1. Приготуємо продукти для морозива.
2. Кип'ятимо молоко і вимикаємо поки.
3. Готуємо яєчну суміш для морозива. Яйця збиваємо з цукром до однорідної маси, поки не побачите піну.
4. Включаємо вогонь, вливаємо в молоко яєчну суміш і, помішуючи, чекаємо загустіння, як тільки це сталося, вимикаємо вогонь і знімаємо молоко, ставимо на крижану баню, масу треба остудити.
5. Вливаємо вершки. Чим жирніше вершки, тим ніжніше буде морозиво. Перемішуємо.
6. Переливаємо в форму, ставимо в морозилку, перемішуємо кожну годину. Готове морозиво за допомогою ложки скочується в кульки і поливаємо ягідним джемом. Приємного!