Ролл з ugrem
(покроковий рецепт з фото)
Напевно всі вже встигли спробувати японські роли з вугром в ресторанах. Я пропоную вам приготувати рол з вугром самостійно. Це не так складно, як здається, особливо з покроковим рецептом!
У наш час в супермаркеті можна купити будь-які продукти для приготування суші або ролів в домашніх умовах. Щоб приготувати рол з вугром, вам знадобиться роздобути копчену рибку (можете взяти більш пікантний, тоді рол стане спайсі ролом), свіжий огірок, пагони редиски (можна взяти будь-які зелені свіжі паростки або пагони, не тільки редиски), трохи васабі і рисового оцту. А далі уважно читайте рецепт!
- Листья нори - 2 штуки
- Копчений вугор - 1 штука
- Рис для суші - 1 Склянка
- Рисовий оцет - За смаком
- Wasabi - За смаком
- Огірок - 1-2 штук
- Пагони редиски - За смаком
Для початку варто підготувати рис, це найважливіша частина: замочіть його на годину попередньо, міняйте воду кожні 15 хвилин. Потім промийте через сито і висушіть. Потім відваріть до готовності. Додайте в рис рисовий оцет за смаком. До моменту приготування ролу рис повинен охолодитися, але не охолонути повністю, щоб його можна було м'яти, але він не обпікав руку.
Поки рис вариться, підготуйте інші інгредієнти.
Вугор тонко поріжте.
Поки рис вариться, підготуйте інші інгредієнти.
Вугор тонко поріжте.
Найкраще вугор порізати довгастими шматочками.
Листя норі поділіть на кількість ролів.
З одного краю викладіть остиглий рис, змастіть його васабі, зверху - шматочок вугра.
З одного краю викладіть остиглий рис, змастіть його васабі, зверху - шматочок вугра.
Огірок поріжте тонкою соломкою. Покладіть його поверх вугра.
Додайте пагони редиски.
Почніть загортати з одного кінця в ріжок, як конус для насіння. Дивіться, щоб продукти не випали.
Загорніть потім і інший кінець. Надайте більш пряму форму по можливості, але це необов'язково.
Потім постарайтеся затягнути рол тугіше.
Готовий рол з вугром краще подати відразу, тільки приготований він найсмачніший.
Можете посипати роли чорним кунжутом за бажанням. Смачного!