Рецепт Різотто з мідіями фото

Різотто з мідіями
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Крупи, Мал
Пісні страви
На обід, На вечерю, Романтична вечеря, Святковий обід
Гарячі страви, Різотто

Є безліч способів приготування різотто, ну а різотто з мідіями, мабуть, найпопулярніший варіант! Тому давайте разом приготуємо це приголомшливе блюдо!

Я не стала цього разу експериментувати і взяла за основу класичний рецепт різотто з мідіями, все-таки тут, на мій погляд, ідеально дотримані пропорції і відмінно підібрані інгредієнти. У приготуванні теж немає абсолютно нічого складного, тому ви з легкістю зможете зробити це італійська страва, навіть без попередньої підготовки. Ну а про смак і говорити нема чого - словами його не передати! !! І взагалі таке блюдо відмінно підійде для тихого романтичного вечора зі свічками і приємною музикою. Так що пора влаштувати сюрприз своїй другій половинці і приготувати цю вишукану страву, ну а я допоможу вам і розповім, як зробити різотто з мідіями.

  • Рис арборіо - 200 грам
  • Мідії заморожені - 250 грам
  • Вино біле сухе - 150 мілілітрів
  • Вершкове масло - 35 грам
  • Цибуля ріпчаста - 100 грам
  • Часник - 2-3 зубчиків
  • Пармезан - 50 грам
  • Спеції - За смаком (перець чорний мелений, лавровий лист, перець гострий)
  • Свіжа зелень - За смаком
  • Сіль - За смаком
  • Вода - 650 мілілітрів
різотто з мідіями - фото крок 1
У каструлі або сковороді з товстими стінками розтоплюємо вершкове масло, обсмажуємо на ньому подрібнений часник буквально хвилин. Часник ми дістаємо, він нам більше не знадобитися, а в сковороду відправляємо смажитися нарізаний кубиками цибулю. Смажити його треба до приємного золотистого кольору.
різотто з мідіями - фото крок 2
Тепер ми викладаємо до цибулі попередньо промитий рис. Обсмажуємо рис протягом 5 хвилин, постійно помішуючи. Потім ми вливаємо вино і продовжуємо смажити, поки волога не випарується.
різотто з мідіями - фото крок 3
Потім починаємо поступово додавати воду. Спочатку вливаємо приблизно 300 мл. Коли вода закипить, додаємо лавровий лист, гострий перчик. Тепер накриваємо кришкою і варимо на повільному вогні приблизно 30-40 хвилин, час від часу доливаючи в рис воду невеликими порціями.
різотто з мідіями - фото крок 4
Коли рис буде вже практично готовий, Чорноморське сковороди лавровий лист і перець і викладаємо до рису мідії. Накриваємо кришкою і ще 5 хвилин готуємо всі разом.
різотто з мідіями - фото крок 5
Потім ми перемішуємо рис з мідіями і посипаємо різотто тертим пармезаном. Знову перемішуємо і подаємо до столу.
різотто з мідіями - фото крок 6
Готову страву можна прикрасити листочками свіжої зелені. Смачного!

Схожі рецепти