Різотто з лососем
(покроковий рецепт з фото)
По суті, рецепт приготування різотто з лососем відрізняється від класичного тільки самою наявністю лосося в страві. Однак за смаком різотто з лососем дасть фору звичайному, якщо його правильно приготувати.
Цей рецепт різотто з лососем запозичений мною з італійської кулінарної книги. Ми готували страву за цим рецептом 3 рази, і все 3 рази виходило дуже здорово. Так що рецепт перевірений, можете сміливо готувати, не побоюючись за результат Приємного апетиту!
- Цибуля - 1 штука
- Часник - 1 зубчик
- Мал - 200 грам
- Вино біле - 1 Склянка
- Бульйон овочевий - 1/2 L
- Лосось копчений - 100 грам
- Петрушка свіжа - - За смаком
- Лимон - 1 штука
- Вершковий сир - 2 Ст. Ложки
- Гриби - 100 грам
- Чорний перець - - За смаком
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
На середньому вогні розігріваємо відповідну сковороду для приготування різотто, додаємо масло. У нагріту олію кладемо дрібно нарізану цибулю, смажимо на середньому вогні пару хвилин, потім додаємо дрібно нарізаний часник. Як тільки часник почне змінювати колір (30 секунд, не більше), додаємо вино і тушкуємо 2 хвилини, після чого додаємо рис, перемішуємо і готуємо ще 1 хвилину.
Додаємо половину бульйону і варимо 20 хвилин, зрідка помішуючи. Коли бульйон випарується, додаємо гриби. Продовжуємо готувати різотто, додаючи невеликими порціями бульйон. Мал повинен варитися, але ні в якому разі не смажитися. Так, підливаючи бульйон, готуємо різотто до практично повної готовності рису.
У самому кінці приготування додаємо в різотто рибу, вершковий сир, зелень, спеції, трохи лимонної цедри і лимонного соку. Готуємо ще пару хвилин - і знімаємо з вогню.
Різотто з лососем подаємо в гарячому вигляді. Смачного!