Різотто з цибулею
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт різотто з цибулею - дуже простий. Іноді я використовую це різотто, як гарнір. Воно робиться з шампанським і сиром, тому цілком може бути і самостійною стравою.
Вперше різотто придумали в Мілані, потім це чудове блюдо розійшлося на всю Італію, і кожне місто, кожен кухар, вносили свою родзинку в різотто! Я знайшов рецепт різотто з цибулею, повірте, він теж дуже смачний! Добре поєднується з тушкованим м'ясом і свіжими овочами! Спробуйте!
- Длінозерновой рис - 300 грам
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Вершкове масло - 50 грам
- Бульйон - 1 літр (м'ясний або овочевий, по вашому переваги.)
- Сир пармезан - 50 грам
- Келих шампанського Брют - 1 штука (або іншого сухого.)
- Сіль - За смаком
- Чорний мелений перець - За смаком
Дрібно нарубати лук і обсмажте його в каструлі.
Киньте до цибулі 150 грам рису, половина того, що нам знадобиться. І обсмажте сирої рис з цибулею до золотистої скоринки.
Потім в каструлю додайте залишився рис і залийте рис шампанським. І доведіть до кипіння. Потім зменшіть вогонь і варіть до повного приготування рис. Якщо раптом шампанського мало, додайте трохи води.
Коли рис звариться, змішайте його з вершковим маслом і тертим сиром.
Ваш різотто з цибулею готовий! Подавайте до столу!