Рійет зі скумбрії
(покроковий рецепт з фото)
Рійет іноді ріллет (фр. Рілетки) - це різновид паштету з грубими помітними волокнами, зазвичай використовують як намазки до звичайного або Тостовий хліб.
В Анжу блюдо rillaud було фірязикам, його подавали в формі пірамідки і накривали свинячим хвостом; рійет з гордістю представляли шановним гостям. З часом, методику рійета поширили на м'ясо риби, диких птахів і зайців, а згодом на морепродукти начебто анчоусів, тунця і лосося. Незважаючи на те, що рибу не готують в жирі, її потім все одно змішують з ним для формування характерної пасти-намазки. Ніжна, гладка текстура є вирішальним показником хорошого рійета. Отже, дивіться рецепт, я розповім, як приготувати "рійет з скумбрії"!
- Скумбрія - 450 грам (чиста вага без голови і нутрощів)
- Морква - 2 штуки
- Luk-salotų - 3 штуки
- Вино біле сухе - 50 мілілітрів
- Гірчичний - 1 Ст. Ложка
- Крем 20% - 2 Ст. Ложки
- Лавровий лист - 1 штука
- Спеції - За смаком (чебрець, koriandr, естрада, паприка)
1. Підготуйте продукти. Рибку розморозити при кімнатній температурі. Відріжте голови, видаліть нутрощі, промийте.
2. Покладіть рибу в каструлю, туди ж відправте цибулю і моркву, лавровий лист, щіпку чебрецю, біле вино. Додати сіль, поперчіть. Доведіть до кипіння, накрийте кришкою, зніміть з вогню і залиште на 15 хвилин.
3. Остудіть рибу, видаліть шкіру, кістки, розімніть рибку вилочкою. Штам Бульйон, він ще стане в нагоді.
4. До риби додайте сметану, гірчицю, koriandr, паприка, сіль, перець чорний мелений, естрада, дрібно порізану цибулю.
5. Розбавте рійет бульйоном до потрібної консистенції. Приберіть в холодильник на пару годин.
6. Приємного!