Рійет з кролика
(покроковий рецепт з фото)
Дуже смачне нежирне блюдо з м'яса кролика. Прекрасно буде подати його на сніданок до тостів або просто зі свіжим хлібом! Баночки з таким рійетом прекрасно зберігаються в холодильнику до 3 тижнів. Пробуйте!
Ця смачна закуска - просто палочка-виручалочка для справжніх гурманів. Крім того, що блюдо це дуже вишукане і оригінальне, воно ще приємно урізноманітнить Ваш раціон. Його прекрасно можна подати на сніданок в холодному вигляді з брускетто, тостами, крекер. Або ж подати це блюдо в гарячому вигляді! Загалом, всім раджу і рекомендую його приготувати!
- Кролик - 500 грам
- Морква - 1 штука
- Селера - 1 штука
- Лавровий лист - 1 штука
- Чебрець сухий - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Вино біле сухе - 40 мілілітрів
- Чебрець свіжий - 4 штуки
Кролика обробити. Найкраще для цієї страви підійде грудка і ребра кролика.
Лавровий лист, сухий чебрець і сіль перетерти ступкою. Подрібнити. Замаринувати м'ясо кролика в цій суміші на 8-12 годин.
Перекладіть м'ясо в жароміцних форму.
Додайте крупно нарізані морква, селера і свіжий чебрець.
Влийте вино і долийте води, щоб вона покривала м'ясо на 2/3.
Гасіть в розігрітій до 180 градусів духовці близько трьох годин, поки м'ясо не стане легко відставати від кістки. Потім м'ясо дістаньте, розберіть на нитки.
Злегка розбавте бульйоном, в якому тушкувалось м'ясо. Викладіть в баночки і залийте розтопленим вершковим маслом.
Зберігати в холодильник до трьох тижнів.
Зберігати в холодильник до трьох тижнів.