Рис з рибою
(покроковий рецепт з фото)
Найпопулярніші інгредієнти для приготування в Азії - це риба і рис, там їх готують кожен день. Розповім про пікантному, пряному і дуже смачне блюді азіатської кухні, як приготувати рис з рибою.
Страви з використанням риби та рису повсюдно готують в усіх азіатських ресторанах і сім'ях. В азіатській кухні рис часто використовується замість хліба. Його можна приготувати в ароматних спеціях або тільки з сіллю, щоб він був нейтральний. Тут підійде будь-яка біла риба, краще вибирайте менш кістляву.
- Мал - 1 Склянка
- Тілапія (філе) - 1 штука
- Шиітаке - 2 штуки
- Морква - 0, 5 штуки
- Червоний перець - 0, 5 штуки
- Цибуля ріпчаста - 0, 5 штуки
- Вода - 0, 5 склянки
- Томатний соус - 1 Ст. Ложка
- Кукурудзяний крохмаль - 1 Ст. Ложка
- Біле напівсолодке вино - 1 Ст. Ложка
- Гострий соєвий соус - 1 Ст. Ложка
- Кунжутну олію - 0, 5 чайних ложки
- Цукор - 0, 5 чайних ложки
- Рослинна олія - За смаком
- Сіль, перець - За смаком
- Часник - 1 зубчик
- Luk-salotų - 0, 5 штуки
- Зелень - За смаком
1. Вимийте рибу і відваріть її в пароварці. Наріжте дрібно гриби, морква, перець, ріпчаста цибуля. Відваріть рис в підсоленій воді до м'якості, спершу гарненько його промийте.
2. Змішайте 1 столову ложку води і крохмаль. В іншій мисці змішайте вино, томатний і гострий соєвий соус, кунжутну олію, цукор і сіль, відкладіть. У сковороду налийте трохи олії, додайте подрібнені овочі, подрібнений шалот, часник. Влийте приготований соус на основі томатного і соєвого соусів.
3. Влийте в сковороду воду, що залишилася, розчинений раніше крохмаль, готуйте кілька хвилин до утворення густої маси.
4. Викладіть в тарілку парову рибу, полийте її приготовленим соусом, додайте рубану зелень.
5. Викладіть в тарілку відварений рис, поверх - шматочки риби з соусом. Можете перемішати і подавати до столу.