Рибні котлети з судака
(покроковий рецепт з фото)
Рибні котлетки дуже корисні, адже в рибі міститься велика кількість необхідних мінералів і мікроелементів. Особливо рибку потрібно їсти маленьким дітям. Такі котлети повинні їм сподобатися.
Якщо вам стало цікаво, як приготувати рибні котлети з судака, то прочитайте цей рецепт. Рибні котлети можна подавати з будь-яким гарніром. Відмінно підійде відварний рис, картопляне пюре або ж паста. Щоб розкрити аромат риби, ви можете присипати котлетки зеленню (наприклад, свіжим кропом).
- Філе судака - 500 грам
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Вершки - 100 мілілітрів (жирні)
- Куряче яйце - 1 штука
- Кнопка - 1 скибочку
- Сіль - За смаком
- Чорний перець - За смаком
- Морква - 1 штука
- Томатна паста - 2 Ст. Ложки
- Борошно пшеничне - 1/2 чайних ложки
- Масло оливкове - 3 Ст. Ложки
- Лист лавровий - 1 штука
Шматочок хліба покладіть в піалочку і залийте вершками. Вони обов'язково повинні бути жирними, щоб котлети не вийшло сухими. Рибне філе пропустите через м'ясорубку разом з очищеним цибулею. Можна подрібнити інгредієнти в блендері. Додайте фарш до розмочений хліб. Вбийте сире куряче яйце, приправити сіллю, поперчіть і гарненько все перемішайте.
На плиту поставте сковорідку, влийте в неї оливкова олія. Розігрійте. Сформуйте з фаршу котлетки, які обсмажте з двох сторін до золотистої скоринки.
Очистіть цибулю і моркву. Наріжте цибулю півкільцями, а морквину натріть на крупній тертці. Можете нашаткувати її соломкою при бажанні. Обсмажте їх з маслом в окремій сковорідці, додавши томатну пасту, борошно і лавровий лист.
Зверху готових овочів викладіть котлетки з риби. Долийте трохи води і накрийте кришкою. Гасіть на повільному вогні, поки не випарується вся волога. Подавайте котлетки з відвареним рисом.