Рибне каррі
(покроковий рецепт з фото)
Хто був в Таїланді - напевно пробував рибне каррі. Це фантастично смачна страва при великому бажанні можна приготувати і в домашніх умовах - я розповім, як.
Я дуже люблю експериментувати на східні мотиви. Після подорожі по Таїланду мій кулінарний арсенал поповнився безліччю нових страв, одне з яких - рибне каррі. Звичайно, приготувати настільки смачну рибну каррі, як в Таїланді, практично неможливо - немає таких продуктів. Однак щось подібне, здатне повалити в гастрономічний шок ваших ніколи не бували в Таїланді товаришів, за цим рецептом можна приготувати. Отже, рецепт рибного каррі!
- Базилік (листочок) - 15 штук
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Філе білої риби - 450 грам
- Зелена паста каррі - 4 Ст. Ложки
- Кокосове молоко - 2 склянки
- Рибний соус - 3 чайних ложки
- Кокосова паста - 100 грам
- Braai - За смаком
- Лимонний сік - 3 чайних ложки
Для початку розігрійте масло в сковороді і обсмажте листя базиліка, поки вони не стануть хрусткими.
Просушіть обсмажені листя паперовим рушником.
Покладіть в сковороду зелену пасту каррі і трохи її обсмажте (1 хвилину).
Додайте кокосове молоко.
Додайте рибний соус і доведіть цю суміш до кипіння.
Коли вміст сковороди закипить - додайте шматочки білої риби, накрийте кришкою і готуйте на повільному вогні близько 5 хвилин.
Потім додайте кокосову пасту, лимонний сік (у мене під рукою був лайм) і готуйте ще пару хвилин, після чого зніміть з вогню і подавайте.
Подавати зі свіжим листям кінзи і хрусткими листя базиліка. Рибне каррі готове!