Равіолі
(покроковий рецепт з фото)
Равіолі - це італійські пельмені різної форми з різноманітною начинкою. Їх готують з тонкого полусдобного прісного тіста. Хочу запропонувати рецепт, як приготувати равіолі з грибами (дуже смачні)!
Краще використовувати для розкочування тіста спеціальну насадку для комбайна, так тісто вийде рівномірно тонким і равіолі будуть виглядати гарніше. Якщо ви відразу не будете готувати все равіолі, заморозьте частина в морозилці. Подавайте це блюдо гарячому вигляді з улюбленим соусом.
- Борошно - 4 склянки
- Яйця - 8 штук
- Цибуля - 3 штуки
- Бекон - 8 штук (тонкі скибочки)
- Морква - 4 штуки
- Мускатний горіх - 0, 5 чайних ложки
- Сіль, перець - За смаком
- Зелень петрушки - 1 пучок
- Ніжний сирний сир - 1/3 склянки
- Твердий гострий сир - 80 грам
- Гриби - 200 грам
- Помідори - 2 штуки
- Часник - 1 зубчик
1
Збийте міксером 6 яєць. З'єднайте їх з просіяного борошном, замісіть тісто. Накрийте харчової плівкою миску і залиште його на півгодини на кухні.
2
Дрібно наріжте цибулю, морква і бекон (зручно це зробити в кухонному комбайні). Надішліть цю суміш на розігріту сковороду або в сотейник, додайте склянку води. Варіть близько 7 хвилин на середньому вогні, поки не випарується вода.
3
Додайте сіль, перець і мускатний горіх, обсмажуйте овочі до коричневого кольору, остудіть. Потім змішайте їх з нарізаною петрушкою, сирним сиром, гострим тертим сиром і з 2 яєчними жовтками.
4
Тісто розділи 6 частин. Кожну розкачати в тонкий шар прямокутної форми. Складайте листи тесту на пергамент, присипаний кукурудзяним борошном, накрийте рушником.
5
На лист тіста помістіть по чайній ложці начинки на відстані 2.5 см один від одного. Накрийте другою частиною тіста, тупим боком ножа "запечатайте" начинку між пластами тесту. Фігурним ножем наріжте равіолі квадратної форми.
6
Для приготування равіолі опустіть їх в киплячу підсолену воду і варіть 8-10 хвилин.
7
Для соусу в рослинній олії підсмажте гриби, приправити сіллю, видавіть до них часник. Через кілька хвилин додайте часточки помідора, Тушіте 4-5 хвилин. Зніміть з вогню і додайте петрушку і базилік.