Равіолі зі шпинатом у вершковому соусі
(покроковий рецепт з фото)
Равіолі подаються під яким-небудь соусом. Просто подати сметану і кетчуп абсолютно неприпустимо, це вже будуть не равіолі, а просто вареники. Зробимо равіолі зі шпинатом у вершковому соусі!
Равіолі зі шпинатом у вершковому соусі - вегетаріанське блюдо, але від цього воно не менш смачне. В рецепт равіолі йде овечий або козячий сир, бажано, щоб він був ароматним і пікантним. Вершковий соус з грибами можна в блендері довести до однорідної маси, багатьом так більше подобається. Якщо немає шпинату, можна взяти щавель або заморожений шпинат. Можна з'єднати шпинат не тільки з тертим сиром, але і додати сир. Успіхів і приємного апетиту!
- Борошно - 250 грам (тісто)
- Яйце - 1 штука (тісто)
- Вода - 1/4 склянки (гаряча, тісто)
- Сіль - 1/4 чайних ложки (тісто)
- Шпинат - 300 грам
- Козиний сир - 60 грам
- Тертий "пармезан" - 1/3 склянки
- Мускатний горіх - За смаком
- Цибуля зелена - За смаком (посипання)
- Гриби - 150-200 грам (соус)
- Вершки - 1 Склянка (соус)
- Вино біле - 2 Ст. Ложки (соус)
- Часник - 4 зубчики (соус)
- Сіль, перець - За смаком
Замісити пружне тісто з усіх компонентів і дати йому полежати півгодини.
Шпинат помийте і обсушіть.
Тушкуйте шпинат до м'якості в ложечці масла, вся рідина повинна випаруватися.
Змішайте шпінать, тертий козячий сир і пармезан, сіль, перець і мускатний горіх. Начинка не повинна бути вологою. Надішліть її в холодильник.
Розкачайте тісто і покладіть його на форму для равіолі, в лунки покладіть начинку.
Накрийте другим шматком тесту і качалкою заліпите равіолі.
Для соусу обсмажте гриби з цибулею і часником.
Додайте вершки, біле вино, тертий сир, мускатний горіх. Проваріть хвилини три, щоб все добре поєдналося.
Равіолі киньте в киплячу воду і після спливання варіть 4-5 хвилин.
Подайте з вершковим соусом.