Рагу-чаудер з риби
(покроковий рецепт з фото)
Приготовлено це блюдо за мотивами відомого американського супу чаудер, який готується з риби, морепродуктів і овочів. Зменшивши кількість рідини, ми отримаємо смачне, соковите, ніжне рибне рагу.
Чаудер - це суп, який готують в Америці. Привезений був рецепт з Англії чи Франції (точно ніхто не знає). Я пропоную приготувати рагу-чаудер з риби, скориставшись практично тими ж інгредієнтами, які потрібні для приготування супу. Блюдо вийде дуже смачним, ароматним і соковитим.
- Лосось - 400-450 грам
- Вершки - 100 мілілітрів
- Креветки - 80-100 грам (очищені)
- Лук-пориста - 1/3 штуки
- Кукурудза - 2 Ст. Ложки
- Зелений горошок - 2 Ст. Ложки
- Помідор - 1/2 штуки
- Сир - 70-8 грам
- Лимонний сік - 1 Чайна ложка
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Перець чорний мелений - 2 щіпки
- Базилік сушений - 1-2 Щепоток
Основні інгредієнти для нашого рагу. Рибу можна взяти будь-яку, головне, щоб з неї можна було легко прибрати кістки.
Обробляє рибу, прибираємо шкіру і кістки. А філе нарізаємо невеликими шматочками (приблизно по 2 см).
Кукурудза, горошок і креветки у мене заморожені. Можна взяти консервовані горошок і кукурудзу або будь-які інші овочі, які готуються швидко.
Додаємо рибу до креветок, горошку і кукурудзі. Солимо, перчим, додаємо базилік або інші спеції за смаком. Збризгуємо лимонним соком і перемішуємо.
Зелена цибуля нарізаємо тонко.
Викладаємо у форму для запікання рибу з креветками і овочами, додаємо цибулю-порей, нарізаний кубиками помідор і половину натертого сиру. Перемішаємо.
Заливаємо вершками. Краще брати вершки вище 30% жирності. Злегка поворухнемо рибу, щоб вершки проникли всюди.
Запікаємо в розігрітій до 200 градусів духовці хвилин 25. Потім посипаємо сиром, що залишився і запікаємо до розплавлення сиру.
Блюдо виходить дуже соковитим і ароматним.
Подавати можна з гарніром з рису, картоплі або просто зі свіжими овочами.