Рецепт Суп клем-чаудер фото

Суп клем-чаудер
(покроковий рецепт з фото)

Американська кухня
Риба та морепродукти, Морепродукти
Дієтичне харчування
На обід
Супи

В американській кухні є дуже класне блюдо - насичений, апетитний супчик з молюсків. Якщо вам ще не доводилося куштувати його, настійно рекомендую брати рецепт на замітку і повторити вдома.

Покажу вам класний спосіб, як приготувати суп клем-чаудер. Серед обов'язкових інгредієнтів, крім молюсків, тут також значиться солоне свиняче сало. Його можна замінити беконом, наприклад, або на крайній випадок шинкою. Цей супчик однозначно підкорить не одного гурмана

  • Молюски - 2 кілограма
  • Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
  • Солоне сало - 120 грам
  • Цибулина - 1 штука
  • Борошно - 1-2 Ст. Ложок
  • Сухе біле вино - 1 Склянка
  • Картопля - 800 грам
  • Вода - 2 склянки
  • Вершки - 1 Склянка
  • Сіль і спеції - За смаком (лавровий лист, чебрець, перець, паприка)
суп клем-чаудер - фото крок 1
1. Молюски вимийте як слід, замочіть в солоній воді на годинку. Після ще раз промийте, видаліть погані, якщо є. Залийте молюски водою і поставте на вогонь. Варіть близько 5-10 хвилин, поки вони не розкриються.
суп клем-чаудер - фото крок 2
2. Очистіть молюски, зберігши бульйон.
суп клем-чаудер - фото крок 3
3. У каструлю налийте трохи олії і викладіть нарізане кубиками сало.
суп клем-чаудер - фото крок 4
4. Якщо сало дуже жирне, додавати масло не потрібно! Обсмажте його до рум'яності.
суп клем-чаудер - фото крок 5
5. Додайте подрібнену цибулю і смажте 5-6 хвилин, помішуючи.
суп клем-чаудер - фото крок 6
6. Всипте борошно, перемішайте.
суп клем-чаудер - фото крок 7
7. Наполягати вино.
суп клем-чаудер - фото крок 8
8. Слідом влийте стакан води і пару стаканів бульйону. Доведіть до кипіння, викладіть нарізану дрібно картопля і спеції. Варіть близько 10-15 хвилин до м'якості картоплі.
суп клем-чаудер - фото крок 9
9. Вершки окремо прогрійте і влийте тонкою цівкою в суп. Додайте молюски та зніміть з вогню. Суп клем-чаудер готовий.

Схожі рецепти