Суп клем-чаудер
(покроковий рецепт з фото)
В американській кухні є дуже класне блюдо - насичений, апетитний супчик з молюсків. Якщо вам ще не доводилося куштувати його, настійно рекомендую брати рецепт на замітку і повторити вдома.
Покажу вам класний спосіб, як приготувати суп клем-чаудер. Серед обов'язкових інгредієнтів, крім молюсків, тут також значиться солоне свиняче сало. Його можна замінити беконом, наприклад, або на крайній випадок шинкою. Цей супчик однозначно підкорить не одного гурмана
- Молюски - 2 кілограма
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Солоне сало - 120 грам
- Цибулина - 1 штука
- Борошно - 1-2 Ст. Ложок
- Сухе біле вино - 1 Склянка
- Картопля - 800 грам
- Вода - 2 склянки
- Вершки - 1 Склянка
- Сіль і спеції - За смаком (лавровий лист, чебрець, перець, паприка)
1. Молюски вимийте як слід, замочіть в солоній воді на годинку. Після ще раз промийте, видаліть погані, якщо є. Залийте молюски водою і поставте на вогонь. Варіть близько 5-10 хвилин, поки вони не розкриються.
2. Очистіть молюски, зберігши бульйон.
3. У каструлю налийте трохи олії і викладіть нарізане кубиками сало.
4. Якщо сало дуже жирне, додавати масло не потрібно! Обсмажте його до рум'яності.
5. Додайте подрібнену цибулю і смажте 5-6 хвилин, помішуючи.
6. Всипте борошно, перемішайте.
7. Наполягати вино.
8. Слідом влийте стакан води і пару стаканів бульйону. Доведіть до кипіння, викладіть нарізану дрібно картопля і спеції. Варіть близько 10-15 хвилин до м'якості картоплі.
9. Вершки окремо прогрійте і влийте тонкою цівкою в суп. Додайте молюски та зніміть з вогню. Суп клем-чаудер готовий.