Рецепт Проводять грузинськи фото

Проводять грузинськи
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Грузинська кухня
М'ясо, Зелень, Яловичина, Крупи, Мал
Вегетаріанське харчування
На обід
Супи, Xarco

Ароматний, гострий, наваристий суп з яловичини і рису першим приходить на розум, коли чуєш про грузинську кухню. Яловичина, горіхи, ткемалі - основні компоненти цього супу, без них це буде вже не харчо.

Червоний xarco, як борщ: у кожної господині різний. Але є основні інгредієнти, без яких суп не буде називатися харчо. Вариться він на яловичині, обов'язково додається тклапі - пастила з протертою аличі, яку можна замінити соусом ткемалі, і третій інгредієнт - волоські горіхи. Про спеціях я вже й не кажу, всім відомо що хмелі-сунелі і багато різної свіжої зелені теж обов'язкові. Як приготувати харчо по-грузинськи, ви дізнаєтеся з цього досить докладного рецепта. Регулюйте кількість інгредієнтів на свій смак, і цей суп стане одним з ваших улюблених.

  • Говяжья грудинка - 1 кілограм
  • Цибуля ріпчаста - 3-4 штук
  • Морква - 1 штука
  • Пастернак - 1 штука
  • Селера - 1 скибочку
  • Корінь хрону - 1 штука
  • Ткемалі - 3-4 Ст. Ложок (або тклапі за смаком)
  • Мал - 150-200 грам
  • Часник - 1 штука
  • Гострий перець - 1 штука
  • Грецькі горіхи - 2 склянки (очищені)
  • Зелень кінзи - 1-2 Пучков
  • Зелень петрушки - 1 пучок
  • Зелень кропу - 1 пучок
  • Базилік - 5-7 штук (листочків)
  • Хміль-сунелі - 1, 5 Ст. Ложки
  • Імеретинський шафран - 1 Ст. Ложка
  • Лимон - 1/2 штуки
  • Сіль - 1, 5 Ст. Ложки (за смаком)
  • Лавровий лист - 2 штуки
  • Гвоздика - 3-4 штук
  • Перець горошком - 3-4 штук
  • Перець духмяний - 3-4 штук
проводять грузинськи - фото крок 1
М'ясо промиваємо та нарізаємо великими шматками. Очистимо селера, корінь хрону, пастернак, цибулину і моркву.
проводять грузинськи - фото крок 2
Перекладаємо м'ясо у велику (з 5 літрів) каструлю. Заливаємо водою, щоб вона покрила м'ясо. Коли закипить, виливаємо бульйон, заливаємо чистою водою і додаємо овочі. Коли закипить, прибираємо піну і додамо лавровий лист, перець горошком і запашний, гвоздику і трохи солі. І варимо години 1.5-2.
проводять грузинськи - фото крок 3
Коли яловичина вже практично готова, можна приступати до подальших процесів. Очистимо горіхи, потім подрібнити їх в ступці.
проводять грузинськи - фото крок 4
Шафран заливаємо киплячим бульйоном і накриваємо, нехай постоїть хвилин 10. Якщо вам пощастило і ви знайшли тклапі, порвіть на шматочки і теж залийте гарячим бульйоном.
проводять грузинськи - фото крок 5
Ретельно промиваємо рис. Проціджуємо бульйон, м'ясо викладемо на тарілку, овочі і спеції викинемо. У киплячий бульйон викладаємо м'ясо, рис і додаємо гострий перець. Слідкуйте, щоб він не розварився, а не те суп буде дуже і дуже гострим.
проводять грузинськи - фото крок 6
Очистимо і дрібно нарізаємо лук. На сковороді з рослинним маслом обсмажуємо його до легкого золотистого кольору. І перекладаємо в каструлю з супом.
проводять грузинськи - фото крок 7
На сухій сковороді обсмажуємо горіхи, відправляємо їх в суп.
проводять грузинськи - фото крок 8
Додаємо в суп ткемалі і запарених шафран, хміль-сунелі.
проводять грузинськи - фото крок 9
Очистимо часник, измельчим зелень і перетремо все разом з сіллю. Додаємо в суп, коли рис буде готовий.
проводять грузинськи - фото крок 10
Даємо супу покипіти кілька хвилин, доводимо до смаку, додаючи лимонний сік, сіль, цукор.
проводять грузинськи - фото крок 11
І ось суп харчо готовий.

Схожі рецепти