Простий рецепт хмизу
(покроковий рецепт з фото)
Популярний російський десерт, що робиться на основі тесту з борошна і сметани, а випікається у фритюрі або на сковороді з великою кількістю масла. Розповідаю, як приготувати простий рецепт хмизу.
Хворост або хрустікі обсмажують на олії і при подачі прикрашають цукровою пудрою. Відразу зі сковороди перекладіть хмиз на серветку або на пергамент, щоб вбрався зайвий жир. Можете приготувати велику кількість хмизу, вони довго залишаються хрусткі.
- Яйця - 2 штуки
- Цукровий пісок - 2 Ст. Ложки
- Горілка - 2 Ст. Ложки (або інший алкоголь)
- Крем - 2 Ст. Ложки
- Борошно пшеничне - 2-2, 5 склянки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Рослинна олія - За смаком
- Цукрова пудра - За смаком
1
З'єднайте курячі яйця, розмішайте їх і викладіть цукор, горілку, сметану і сіль. Збивайте на слабких оборотах 30-60 секунд.
2
Просійте заздалегідь пшеничне борошно і викладіть її в чашу, замішуйте тісто спеціальним гаком 2 хвилини.
3
Готове тісто перекладіть в миску, накрийте кришкою або рушником і залиште на півгодини.
4
Розділити тісто 2-3 частини і кожну розкачати в тонкий пласт, розріжте тісто на невеликі смуги.
5
У центрі кожної смуги зробіть надріз, пропустіть один край через нього і виверніть трохи.
6
Розігрійте сковороду з соняшниковою олією і обсмажують смужки кілька хвилин з обох сторін до золотистої скоринки.
7
Перекладіть хмиз на серветку, потім викладіть на тарілку і щедро посипте цукровою пудрою.