ПП-пельмені з баклажаном
(покроковий рецепт з фото)
Ми всі звикли, що начинка у пельменів повинна бути м'ясною. А адже італійці свої равіолі чим тільки не начиняють! Так давайте ж і ми приготуємо незвичайні корисні пельмені з баклажаном всередині.
Харчуватися правильно і смачно можна не відмовляючись від мучного. За уязика, звичайно, Його користувачі при приготуванні будемо "правильну борошно" : вівсяну, цельнозерновую пшеничне або житнє. У цьому рецепті я розповім, як приготувати ПП-пельмені з баклажаном. Пельмені виходять дуже смачними!
- Борошно пшеничне - 1 Склянка (цільнозерновий)
- Оливкова олія - 1, 5 Ст. Ложки(1 - в тісто, 0, 5 - для запікання баклажана)
- Баклажан - 1/2 штуки
- Сир - 20 грам
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Базилік сушений - 1 щіпка
- Перець чорний мелений - 1-2 Щепоток
- Вода - 0, 5 склянки (може трохи більше)
Ось наші продукти для приготування тіста.
Висипаємо борошно в миску, додамо сіль і оливкове масло, перемішаємо. А потім додаємо воду і замішуємо гладке тісто, з якого буде зручно ліпити пельмені. Тісто після замісу замотати в харчову плівку і залишимо хвилин на 30-40.
Баклажан разрежем уздовж на скибочки товщиною 1 см, смажена оливковою олією і посипаємо сіллю, перцем і базиліком. Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку запікатися хвилин на 20.
У запеченого баклажана видаляємо шкірку.
А м'якоть нарізаємо на дрібні кубики. На такі ж кубики наріжемо нежирний сир.
Перемішуємо і отримуємо начинку для пельменів. Спробуйте на смак і додайте того, чого вам не вистачає.
Тісто розгортаємо в тонкий пласт і нарізаємо на квадратики зі сторонами приблизно 5 см.
Розкладаємо на кожен квадратик тесту начинку.
І формуємо пельмені. Спочатку зліпимо ось так, трикутником. Ретельно защипуємо краю!
А потім з'єднаємо кінці трикутного вареника і отримуємо ось такий виріб.
Правда красиві пельмені вийшли?
Відварюємо пельмені в киплячій і злегка підсоленій воді до готовності тесту. У мене варилися 5 хвилин з моменту закипання.
І ось пельмені готові, можна насолоджуватися. Ось такі вони в розрізі.