Рецепт Плов по-українськи зі свининою фото

Плов по-українськи зі свининою
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Українська кухня
М'ясо, Свинина, Крупи, Мал
Рецепти для схуднення
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Плов

Плов - це перлина східної кухні. Існує безліч його рецептів. Я поділюся з вами ідеєю, як приготувати плов по-українськи зі свининою так, щоб він вийшов розсипчастим і смачним.

Рис для плову повинен бути довгастим, не кругла і не пропарений. М'ясо можна взяти будь-який, але для плову найчастіше беруть жирне м'ясо.

Обов'язково обсмажуйте рис, щоб плов вийшов розсипчастим. І, звичайно ж, не забувайте про гарний настрій в процесі приготування!


  • Мал - 320 грам
  • М'ясо - 600 грам
  • Вода - 500 мілілітрів
  • Цибуля - 3 штуки
  • Морква - 3 штуки
  • Часник - 1 штука
  • Масло рослинне - 150 мілілітрів
  • Барбарис - 1 Чайна ложка
  • Лавровий лист - 1 штука
  • Чорний перець - 1 щіпка
  • Червоний перець - 1 щіпка
  • Мускатний горіх - 1 щіпка
  • Кмин - 0, 5 чайних ложки
  • Куркума - 0, 5 чайних ложки
  • Паприка - 0, 5 чайних ложки
плов по-українськи зі свининою - фото крок 1
1. Рис промийте під проточною водою 8-9 раз, поки вода не стане прозорою. Залиште його підсихати на якій-небудь поверхні.
плов по-українськи зі свининою - фото крок 2
2. М'ясо промийте і наріжте невеликими шматочками. Обсмажте в мультиварці без масла до золотистого кольору. Не забудьте трохи посолити.
плов по-українськи зі свининою - фото крок 3
3. Цибуля наріжте кубиками середнього розміру і підсмажте на олії. Додайте чорний перець.
плов по-українськи зі свининою - фото крок 4
4. Моркву натріть на дрібній тертці і відправте до цибулі, коли він почне золотитися. Налийте масла в разі потреби, покладіть 2 цілих зубчики часнику.
плов по-українськи зі свининою - фото крок 5
5. Через пару хвилин відправте в сковороду лавровий лист, перець горошок, барбарис, кмин, kurkumu, паприка, червоний перець і мускатний горіх.
плов по-українськи зі свининою - фото крок 6
6. Коли випарувалася вода з м'яса, додайте в мультиварку зажарку і поставте режим "гасіння" . Якщо готуєте на вогні, тушкуйте на середньому.
плов по-українськи зі свининою - фото крок 7
7. На сковороду викладіть підсушений рис, додайте пару ложок оливкової або соняшникової олії, обсмажуйте, постійно помішуючи, поки рис не стане розсипчастим.
плов по-українськи зі свининою - фото крок 8
8. Рис відправте до м'яса в мультиварку або казан, в центр застроміть цілу головку часнику, залийте підсолену воду. Рис повинен покритися водою на 1 см. Готуйте на повільному вогні 50-60 хвилин, перші півгодини не відкриваючи кришку. В мультиварці виставте режим "гасіння" з 30-40 хвилин.
плов по-українськи зі свининою - фото крок 9
9. Готовий плов не перемішується. Вода повинна википіти, перевіряйте ложкою близько бортика казана. Смачного!

Схожі рецепти