Пластини для лазаньї
(покроковий рецепт з фото)
Немає нічого смачнішого, ніж домашня паста. Ви точно знаєте, що вона свіжа і не містить шкідливих речовин. Розповім, як приготувати пластини для лазаньї, дуже популярного італійського блюда.
Не обов'язково мати в своєму розпорядженні машину і спеціальну насадку для розкочування пасти, щоб приготувати лазанью або інші види. Все робиться вручну, з простих інгредієнтів. Такі пластини можна використовувати не тільки для лазаньї, а, наприклад, і для каннеллони.
- Борошно - 1, 5 склянки
- Яйця - 2 штуки
- Вода - За смаком
- Сіль - 1/4 чайних ложки
1
З'єднайте борошно з сіллю, потім в центрі зробіть поглиблення і вбийте курячі яйця, перемішайте і вимішують тісто близько 3-5 хвилин.
2
Тісто виходить трохи сухим, тому влийте 1-2 столові ложки води. Тісто не повинно розпадатися.
3
Скачайте тісто в кулю і оберніть харчовою плівкою, залиште на 30 хвилин при кімнатній температурі.
4
Розріжте тісто навпіл і кожну половинку розкачати дуже тонко, щоб тісто майже просвічувалось. Розріжте пласти на прямокутники.
5
Деко посипати борошном і викладіть тісто для висихання, залиште його на 30 хвилин.
6
У каструлю налийте воду, посоліть і налийте трохи оливкового масла, опустіть листи і варіть 5 хвилин, потім дістаньте шумівкою. Листи готові для подальшого приготування.