Піта з шинкою
(покроковий рецепт з фото)
Ця закуска точно буде вам до смаку - рецепт приготування піти з шинкою представлений нижче. Піту з шинкою можна подати на фуршет або взяти з собою в якості закуски на пікнік.
Для приготування піти з шинкою в домашніх умовах треба підготувати начинку, загорнути її в лаваш, потім підготувати заливку і розлити її по рулетів. Далі запікаємо лаваш, посипаючи його тертим сиром. Все просто!
- Лаваш тонкий - 10 штук
- Сир твердий - 500 грам
- Шинка - 300 грам
- Куряче філе - 500 грам
- Зелена цибуля - 150 грам
- Кефір - 125 мілілітрів
- Борошно пшеничне - 1 Ст. Ложка
- Куряче яйце - 5 штук
Куряче філе промиваємо в холодній воді. Ріжемо на шматочки і опускаємо в каструлю з водою. Варимо на середньому вогні протягом півгодини.
Подрібнюємо цибулю.
Сир натираємо на тертці.
Дрібно нарізаємо шинку скибочками.
В окремій мисці змішуємо кефір з яєчним жовтком.
Готуємо начинку. Змішуємо цибулю, шинку, філе, половину сиру. Приправляємо все сіллю і перцем і змішуємо.
У кожен шматок лаваша укладаємо приблизно по 200 грам начинки.
Загортаємо лаваші в рулети з начинкою.
У миску з кефіром і яйцями додаємо борошна, приправляем сіллю і перцем. Заважаємо до однорідності і заливаємо рулети.
Зверху викладаємо тертий сир. Запікаємо все в духовці при температурі 220 градусів протягом 20 хвилин.