Рецепт Піта домашня фото

Піта домашня
(покроковий рецепт з фото)

Французька кухня
Тісто
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю, На полуденок, Романтична вечеря
Випічка, Коржі

Вам ніколи не хотілося самому спекти хліб? боїтеся? А я пропоную вам спробувати самостійно приготувати домашню піту - прекрасну альтернативу покупному хлібу. Процес простий, нічого складного.

Універсальне хлібобулочний виріб - пита домашня - підійде не тільки як добавка до супів, але і як основа для створення інших страв. Процес приготування дуже простий, але часу на расстойку тесту буде потрібно багато, адже чим довше буде расстаіваться тісто, тим краще розкриється пита під час випічки. Зате результат вас приємно здивує і порадує, тому слід запастися терпінням. Розповідаю, як приготувати піту домашню, обов'язково спробуйте її спекти і діліться результатом!

  • Борошно - 250 грам
  • Вода - 125 мілілітрів (тепла кип'ячена )
  • Сіль - 1/2 чайних ложки
  • Цукор - 1/2 чайних ложки
  • Дріжджі сухі - 1/2 чайних ложки
  • Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
піта домашня - фото крок 1
1. Для приготування нам буде потрібно дуже простий набір інгредієнтів, що знаходиться в кожному будинку.
піта домашня - фото крок 2
2. Для початку необхідно змішати всі сухі інгредієнти: борошно, дріжджі, сіль, цукор.
піта домашня - фото крок 3
3. У воду додаємо столову ложку рослинної олії і змішуємо з сухими інгредієнтами. Замішуємо однорідне тісто.
піта домашня - фото крок 4
4. Тісто скочується в кулю, накриваємо плівкою і відправляємо відпочивати на годину-півтори в тепле місце.
піта домашня - фото крок 5
5. Через півтори години тісто необхідно обмять або скласти в кілька разів. Потім знову залишаємо відпочивати на 30 хвилин. Через півгодини обминали тісто і ділимо його на 4 рівні частини, накриваємо рушником і залишаємо на 10 хвилин.
піта домашня - фото крок 6
6. Скачайте кожен шматочок в кулю і розкачати в коржі діаметром приблизно 15 см. Викладіть на деко, застелений пергаментним папером.
піта домашня - фото крок 7
7. Випікайте в заздалегідь розігрітій духовці при температурі 250 градусів протягом 5 хвилин з вентилятором. Готові піти можна подавати теплими.
піта домашня - фото крок 8
8. Цей вид хліба прекрасно підійде до будь-яких салатів, гарнірів або соусів. Смачного!

Схожі рецепти