Рецепт Пиріжки з солоними грибами фото

Пиріжки з солоними грибами
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Гриби, Грузді
Пісні страви
На полуденок
Випічка, Пиріжки

Солоні гриби - прекрасна начинка для будь-якої випічки! Краще вже приготувати пиріжки, як правило, використовуючи для них солоні грузді. Також готую еластичне дріжджове тісто.

До вашої уваги - простий рецепт приготування пиріжків з солоними грибами. Приготуйте тісто і дайте йому підійти. Оскільки для начинки використовуються солоні гриби, слід їх ретельно промити і обсушити перед смаженням на сковороді з цибулею. Вдалого вам приготування!

  • Борошно - 400 грам
  • Вершкове масло - 100 грам
  • Молоко - 100 мілілітрів
  • Жовтки - 3 штуки
  • Дріжджі сухі - 7 грам
  • Яйце - 1 штука
  • Цукор - 1 щіпка
  • Сіль - 1 щіпка
  • Вода тепла кип'ячена - 100 мілілітрів
  • Грузді солоні - 400 грам
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Цибуля зелена - 1 штука (пучок)
  • Масло рослинне - За смаком
пиріжки з солоними грибами - фото крок 1
Просіваємо з сіллю борошно, дріжджі розводимо в теплій воді і чекаємо 10 хвилин, поки з'являться бульбашки.
пиріжки з солоними грибами - фото крок 2
Засипаємо третину борошна, розмішуємо і ставимо в тепле місце на півгодини.
пиріжки з солоними грибами - фото крок 3
Жовтки збиваємо з дрібкою цукру, вливаємо тепле молоко і перемішуємо. Додаємо розм'якшене вершкове масло, борошно, що залишилося і опару. Замішуємо тісто.
пиріжки з солоними грибами - фото крок 4
Нариваємо тісто рушником і даємо йому підійти десь 1 час.
пиріжки з солоними грибами - фото крок 5
Гриби промиваємо, щоб стік весь розсіл.
пиріжки з солоними грибами - фото крок 6
Дрібно ріжемо ріпчасту і зелену цибулю. Гриби ріжемо середніми шматочками.
пиріжки з солоними грибами - фото крок 7
Обсмажуємо на рослинному маслі ріпчасту цибулю, потім додаємо гриби, смажимо ще 10 хвилин і додаємо зелений лук. Готуємо ще 5 хвилин, потім даємо начинці охолонути.
пиріжки з солоними грибами - фото крок 8
Тісто ділимо на шматочки і розгортаємо в коржі, в центр кожної кладемо начинку і формуємо пиріжки.
пиріжки з солоними грибами - фото крок 9
Обсмажуємо пиріжки з двох сторін на рослинній олії. Смачного!

Схожі рецепти