Пиріжки з солоними грибами
(покроковий рецепт з фото)
Солоні гриби - прекрасна начинка для будь-якої випічки! Краще вже приготувати пиріжки, як правило, використовуючи для них солоні грузді. Також готую еластичне дріжджове тісто.
До вашої уваги - простий рецепт приготування пиріжків з солоними грибами. Приготуйте тісто і дайте йому підійти. Оскільки для начинки використовуються солоні гриби, слід їх ретельно промити і обсушити перед смаженням на сковороді з цибулею. Вдалого вам приготування!
- Борошно - 400 грам
- Вершкове масло - 100 грам
- Молоко - 100 мілілітрів
- Жовтки - 3 штуки
- Дріжджі сухі - 7 грам
- Яйце - 1 штука
- Цукор - 1 щіпка
- Сіль - 1 щіпка
- Вода тепла кип'ячена - 100 мілілітрів
- Грузді солоні - 400 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Цибуля зелена - 1 штука (пучок)
- Масло рослинне - За смаком

Просіваємо з сіллю борошно, дріжджі розводимо в теплій воді і чекаємо 10 хвилин, поки з'являться бульбашки.

Засипаємо третину борошна, розмішуємо і ставимо в тепле місце на півгодини.

Жовтки збиваємо з дрібкою цукру, вливаємо тепле молоко і перемішуємо. Додаємо розм'якшене вершкове масло, борошно, що залишилося і опару. Замішуємо тісто.

Нариваємо тісто рушником і даємо йому підійти десь 1 час.

Гриби промиваємо, щоб стік весь розсіл.

Дрібно ріжемо ріпчасту і зелену цибулю. Гриби ріжемо середніми шматочками.

Обсмажуємо на рослинному маслі ріпчасту цибулю, потім додаємо гриби, смажимо ще 10 хвилин і додаємо зелений лук. Готуємо ще 5 хвилин, потім даємо начинці охолонути.

Тісто ділимо на шматочки і розгортаємо в коржі, в центр кожної кладемо начинку і формуємо пиріжки.

Обсмажуємо пиріжки з двох сторін на рослинній олії. Смачного!