Пиріг з яблуками в вершках
(покроковий рецепт з фото)
Існує величезна кількість рецептів яблучних пирогів і кожен по-своєму безсумнівно хороший. Пропоную приготувати пиріг з яблуками в вершках. Ніжний, ароматний і неймовірно смачний!
Яблучну начинку в даному рецепті можна урізноманітнити, додавши для більшого аромату і пікантного смаку корицю або мускатний горіх. Також поверх яблучного шару можна викласти журавлину або будь-яку іншу ягоду на ваш смак. Інгредієнти насправді нам знадобляться найпростіші й доступні, раджу неодмінно приготувати і оцінити!
- Молоко - 250 мілілітрів
- Яйце - 2 штуки
- Борошно - 500 грам
- Цукор - 2 склянки
- Сіль - 1 щіпка
- Сода - 1 щіпка
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Дріжджі сухі - 11 грам
- Яблука - 400 грам
- Вершки - 100 мілілітрів
- Вода - 1/4 склянки
- Крохмаль - 1 Чайна ложка
- Ванілін - 1 грам
Підготуйте всі інгредієнти.
У теплу воду додайте дріжджі, перемішайте і залиште на 10 хвилин.
Окремо збийте яйце, один жовток, стакан цукру і сіль.
Додайте молоко і рослинне масло. Перемішайте.
Додайте дріжджі.
Перемішайте все ще раз, всипте соду і частинами введіть борошно.
Муки може піти трохи більше або менше, ніж зазначено в рецепті. Тісто має бути м'яке і трохи липке. Зберіть його в кулю, змастіть рослинною олією, накрийте і приберіть в тепле місце приблизно на годину.
Поки тісто підходить приготуйте начинку. Для цього в невелику каструльку влийте вершки, додайте ванілін і цукор, що залишився. Помішуючи на невеликому вогні доведіть до кипіння вершки, зменшіть вогонь і продовжуючи помішувати варіть 10 хвилин.
Яблука помийте і наріжте часточками. Додайте до вершків.
Варіть на невеликому вогні, періодично помішуючи близько 20 хвилин.
Через годину тісто має збільшитися в обсязі.
Розділити тісто на дві частини, одна - трохи більше. Більшу частину тесту перенесіть в змащену маслом форму для випічки. Рівномірно розподіліть і сформуйте невеликі бортики, висотою близько 2 см. Дно присипте крохмалем.
Викладіть яблучну начинку.
Другу частину тіста розкачати на змащеній маслом поверхні, наріжте смужками близько 1 см шириною і переплетіть по дві смужки між собою.