Пиріг «Груші в вершках»
(покроковий рецепт з фото)
Прекрасний пиріг для сімейного чаювання: на тонкою хрумкою основі з пісочного тіста розташовуються найніжніші скибочки груші, залиті вершковим кремом. Дуже смачно і дуже просто приготувати!
Пісочна основа і таїть у роті начинка… Це неймовірно смачний пиріг, який безсумнівно в нашій родині залишається улюбленим вже протягом багатьох років! Готувати такий пиріг можна з яблуками, замість груш. А також можна додати в начинку трохи улюблених ягід.
- Борошно пшеничне - 170 грам (тісто)
- Вершкове масло - 100 грам (тісто)
- Крем - 2 Ст. Ложки (тісто)
- Сода - 1/2 чайних ложки (тісто)
- Вершки жирні, 33% - 200 мілілітрів
- Куряче яйце - 1 штука
- Цукор - 5 Ст. Ложок
- Борошно пшеничне - 2 Ст. Ложки
- Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
- Груша - 3 штуки
- Цукрова пудра - За смаком (для подачі)
1. Змішайте борошно з содою.
2. Додайте масло кімнатної температури. Перетріть в крихту.
3. Додайте сметану.
4. Замісити тісто. Накрийте харчової плівкою і приберіть в холодильник на 30 хвилин.
5. Для крему збийте яйце.
6. Додайте цукор, ванільний цукор, борошно, вершки і все добре збийте.
7. Вийміть тісто з холодильника, розподіліть в формі для випікання, формуючи високі бортики, близько 3 см.
8. Покладіть зверху лист пергаменту, а на нього вантаж у вигляді гороху, квасолі і т.Д. Запікайте пісочну основу в розігрітій до 180 градусів духовці близько 15 хвилин.
9. Груші наріжте тонким скибочками.
10. Дістаньте основу з духовки і викладіть скибочки груш.
11. Залийте груші кремом і поверніть пиріг в духовку. Запікайте близько 30 хвилин.
12. Смачного!