Песто з петрушки
(покроковий рецепт з фото)
Яскравий і ароматний соус Песто можна приготувати з петрушки і волоських горіхів, замінюючи ними більш дорогі інгредієнти. Смак соусу істотно не зміниться.
Неймовірно ароматний соус, який ви приготуєте в домашніх умовах, напевно настільки вам сподобається, що ви обов'язково запишете рецепт його приготування в свій кулінарний блокнот! Навіть зі звичайних інгредієнтів можна приготувати автентичну заміну розреклаязикного продукту. Головне - довіряти своїй кулінарній фантазії! Соус можна заморозити на зиму, частина.
- Петрушка - 1 пучок (великий)
- Горіхи волоські - 100 грам
- Сир твердий - 60 грам (тертий)
- Часник - 2 зубчики
- Масло оливкове - 60 мілілітрів
- Сіль - 3 щіпки
- Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
- Перець чорний мелений - 2 щіпки
Підготуйте зазначені інгредієнти.
Волоські горіхи заздалегідь підсушіть на сковороді або в духовці до хрускоту. Висипати їх в чашу подрібнювача.
Подрібніть протягом 2-3 хвилин практично в пил, дрібну крихту. Першими обов'язково перемелювати горіхи, так як якщо їх додати в соковиту зелену масу, то вони ізмельчат великими шматочками, увберуть в себе вологу.
Промийте листя петрушки і злегка обсушити паперовим рушником. Наріжте дрібно і додайте в ємність. Подрібніть все разом ще 2-3 хвилини.
Всипте сіль і мелений чорний перець, додайте натертий на тертці з дрібними отворами твердий сир. Очистіть часникові зубчики і промийте, наріжте їх прямо в ємність.
Пробийте масу до подрібнення, потім влийте в ємність оливкова олія холодного віджиму. Через брак такого продукту можна скористатися соняшниковою рафінованою без запаху. Влийте лимонний сік. В останній раз подрібніть все разом приблизно 3-4 хвилини.
Соус Песто з петрушки повністю готовий до подачі.
Викладіть його в піалу або соусник, за бажанням охолодіть і подавайте з сирною нарізкою, з пастою, м’якоть тощо..