Рецепт Песто з петрушки фото

Песто з петрушки
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Зелень, Горіхи, Грецькі горіхи, Петрушка
Вегетаріанське харчування, Низькокалорійні, ПП рецепти
На швидку руку
Соуси, Песто

Яскравий і ароматний соус Песто можна приготувати з петрушки і волоських горіхів, замінюючи ними більш дорогі інгредієнти. Смак соусу істотно не зміниться.

Неймовірно ароматний соус, який ви приготуєте в домашніх умовах, напевно настільки вам сподобається, що ви обов'язково запишете рецепт його приготування в свій кулінарний блокнот! Навіть зі звичайних інгредієнтів можна приготувати автентичну заміну розреклаязикного продукту. Головне - довіряти своїй кулінарній фантазії! Соус можна заморозити на зиму, частина.

  • Петрушка - 1 пучок (великий)
  • Горіхи волоські - 100 грам
  • Сир твердий - 60 грам (тертий)
  • Часник - 2 зубчики
  • Масло оливкове - 60 мілілітрів
  • Сіль - 3 щіпки
  • Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
  • Перець чорний мелений - 2 щіпки
песто з петрушки - фото крок 1
Підготуйте зазначені інгредієнти.
песто з петрушки - фото крок 2
Волоські горіхи заздалегідь підсушіть на сковороді або в духовці до хрускоту. Висипати їх в чашу подрібнювача.
песто з петрушки - фото крок 3
Подрібніть протягом 2-3 хвилин практично в пил, дрібну крихту. Першими обов'язково перемелювати горіхи, так як якщо їх додати в соковиту зелену масу, то вони ізмельчат великими шматочками, увберуть в себе вологу.
песто з петрушки - фото крок 4
Промийте листя петрушки і злегка обсушити паперовим рушником. Наріжте дрібно і додайте в ємність. Подрібніть все разом ще 2-3 хвилини.
песто з петрушки - фото крок 5
Всипте сіль і мелений чорний перець, додайте натертий на тертці з дрібними отворами твердий сир. Очистіть часникові зубчики і промийте, наріжте їх прямо в ємність.
песто з петрушки - фото крок 6
Пробийте масу до подрібнення, потім влийте в ємність оливкова олія холодного віджиму. Через брак такого продукту можна скористатися соняшниковою рафінованою без запаху. Влийте лимонний сік. В останній раз подрібніть все разом приблизно 3-4 хвилини.
песто з петрушки - фото крок 7
Соус Песто з петрушки повністю готовий до подачі.
песто з петрушки - фото крок 8
Викладіть його в піалу або соусник, за бажанням охолодіть і подавайте з сирною нарізкою, з пастою, м’якоть тощо..

Схожі рецепти