Аджика з петрушки на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Ще один варіант гострого кавказького соусу. Вітамінний джерело і засіб для імунітету. Існує багато рецептів аджики. І що, як приготувати аджику з петрушки на зиму, читайте нижче.
Від кавказького рецепта аджики залишився тільки гострий смак.
Цей рецепт не зовсім традиційної аджики, це видно навіть з її кольору. Соковитий зелений колір, гостра пряність - ідеальний соус-закуска до гарячих страв або просто як "помазка" хліб. Дуже корисна і смачна.
Можна закатати її на зиму, просто зберігати в холодильнику або відразу з'їсти. Вибирайте потрібний варіант. Смачного!
- Петрушка - 500 грам
- Селера - 500 грам (без chereshkov)
- Перці гострі - 300 грам
- Часник - 100 грам
- Кріп - 1 пучок
- Листя хрону - 30 штук
- Сіль - 1 За смаком
- Оцет - 1 За смаком
Промийте і просушіть зелень. Кріп слід брати соковитий і зелений, тоді аромат буде більш насиченим.
Очистіть часник.
Вимийте і очистіть перець. Не забудьте надіти рукавички, тому як гострий перець може обпалити руки.
Очистіть часник.
Вимийте і очистіть перець. Не забудьте надіти рукавички, тому як гострий перець може обпалити руки.
Подрібніть всю зелень і перець. Найпростіше це робити в м'ясорубці. Якщо немає м'ясорубки, використовуйте блендер або комбайн.
Готову суміш посоліть за смаком. Зробіть воронку в центрі суміші і влийте оцет, змішайте його з соком аджики і потім з усією сумішшю. Дайте трохи настоятися і закатати в стерилізовані банки або просто закрийте кришкою і відправте в холодильник.