Аджика з петрушки
(покроковий рецепт з фото)
У кулінарії існує багато видів аджики. Все кавказькі народи готують її на свій лад. Та й європейці теж стали експериментувати з цим соусом-закускою, трохи змінюючи інгредієнти.
Сьогодні ви дізнаєтеся, як приготувати аджику з петрушки. Вона буде в сирому вигляді і зеленого кольору. Така не зовсім звичайна закуска містить в собі джерело корисних властивостей і вітамінів. Вона вийде гострої і добре буде виглядати з м'ясними та рибними стравами. Можна спробувати додати її в якості заправки.
- Петрушка - 250 грам
- Кріп - 100 грам
- Болгарський перець - 500 грам
- Перець гіркий - 4 штуки
- Часник - 200 грам
- Оцет - 50 мілілітрів
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 2 Ст. Ложки
Петрушку і кріп помийте, видаліть погані гілочки. Потім подрібніть її ножем і відправте в блендер. Працюйте їм, поки стан зелені не стане м'яким.
Солодкий перець помийте, приберіть з нього насіння, крупно наріжте овоч. Додайте його в блендер і продовжуйте подрібнювати.
Почистіть гострий перець і часник. Також додайте їх в блендер. Доведіть масу до однорідності. Потім всипте в неї сіль і цукор. Перемішайте, влийте оцет.
Готову аджику перелийте в підготовлені банки і закупорьте кришками. Приємною дегустації!