Рецепт Аджика з петрушки фото

Аджика з петрушки
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня
Овочі, Зелень, Болгарський перець, Петрушка
Вегетаріанське харчування, Рецепти сироїдіння
На швидку руку, Літні
Аджика

У кулінарії існує багато видів аджики. Все кавказькі народи готують її на свій лад. Та й європейці теж стали експериментувати з цим соусом-закускою, трохи змінюючи інгредієнти.

Сьогодні ви дізнаєтеся, як приготувати аджику з петрушки. Вона буде в сирому вигляді і зеленого кольору. Така не зовсім звичайна закуска містить в собі джерело корисних властивостей і вітамінів. Вона вийде гострої і добре буде виглядати з м'ясними та рибними стравами. Можна спробувати додати її в якості заправки.

  • Петрушка - 250 грам
  • Кріп - 100 грам
  • Болгарський перець - 500 грам
  • Перець гіркий - 4 штуки
  • Часник - 200 грам
  • Оцет - 50 мілілітрів
  • Сіль - 1 Ст. Ложка
  • Цукор - 2 Ст. Ложки
аджика з петрушки - фото крок 1
Петрушку і кріп помийте, видаліть погані гілочки. Потім подрібніть її ножем і відправте в блендер. Працюйте їм, поки стан зелені не стане м'яким.
аджика з петрушки - фото крок 2
Солодкий перець помийте, приберіть з нього насіння, крупно наріжте овоч. Додайте його в блендер і продовжуйте подрібнювати.
аджика з петрушки - фото крок 3
Почистіть гострий перець і часник. Також додайте їх в блендер. Доведіть масу до однорідності. Потім всипте в неї сіль і цукор. Перемішайте, влийте оцет.
аджика з петрушки - фото крок 4
Готову аджику перелийте в підготовлені банки і закупорьте кришками. Приємною дегустації!

Схожі рецепти