Рецепт Перець по-вірменськи на зиму фото

Перець по-вірменськи на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Вірменська кухня , Кавказька кухня
Овочі, Болгарський перець
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід, На вечерю
Заготовки, Маринування

Ділюся рецептом, як приготувати перець по-вірменськи на зиму. Це цікавий спосіб маринування болгарського перцю, з додаванням петрушки і приправи хмелі-сунелі.

Перці для цього рецепта підійдуть будь-які, але красивіше, коли використовуються різного кольору. Замість петрушки можна взяти кінзу, якщо любите. Виходить гостра ароматна закуска, яка стане відмінним доповненням до основної страви.

  • Перець болгарський - 1 кілограм
  • Часник - 1 штука
  • Петрушка - 1/2 пучка
  • Сіль - 1/2 Ст. Ложки
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Оцет 9% - 1-2 Ст. Ложок
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Хміль-сунелі - За смаком
  • Масло рослинне - 4 Ст. Ложки
перець по-вірменськи на зиму - фото крок 1
Підготуйте всі інгредієнти.
перець по-вірменськи на зиму - фото крок 2
Наріжте болгарські перці на скибочки середнього розміру, петрушку дрібно порубати.
перець по-вірменськи на зиму - фото крок 3
Додайте тертий часник, цукор, сіль і спеції.
перець по-вірменськи на зиму - фото крок 4
Потім додайте рослинне масло. Добре перемішайте і залиште на 1 час.
перець по-вірменськи на зиму - фото крок 5
Перекладіть перці в каструлю з товстим дном, поставте на середній вогонь. Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і варіть перці 15 хвилин. В кінці влийте оцет.
перець по-вірменськи на зиму - фото крок 6
Розкладіть перці по стерилізованих банках. Переверніть банки вниз кришкою, закутайте в рушник і залиште так до повного охолодження.
перець по-вірменськи на зиму - фото крок 7
Перець по-вірменськи на зиму готовий, смачного!

Схожі рецепти