Перець по-вірменськи на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Ділюся рецептом, як приготувати перець по-вірменськи на зиму. Це цікавий спосіб маринування болгарського перцю, з додаванням петрушки і приправи хмелі-сунелі.
Перці для цього рецепта підійдуть будь-які, але красивіше, коли використовуються різного кольору. Замість петрушки можна взяти кінзу, якщо любите. Виходить гостра ароматна закуска, яка стане відмінним доповненням до основної страви.
- Перець болгарський - 1 кілограм
- Часник - 1 штука
- Петрушка - 1/2 пучка
- Сіль - 1/2 Ст. Ложки
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Оцет 9% - 1-2 Ст. Ложок
- Перець чорний мелений - За смаком
- Хміль-сунелі - За смаком
- Масло рослинне - 4 Ст. Ложки
Підготуйте всі інгредієнти.
Наріжте болгарські перці на скибочки середнього розміру, петрушку дрібно порубати.
Додайте тертий часник, цукор, сіль і спеції.
Потім додайте рослинне масло. Добре перемішайте і залиште на 1 час.
Перекладіть перці в каструлю з товстим дном, поставте на середній вогонь. Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і варіть перці 15 хвилин. В кінці влийте оцет.
Розкладіть перці по стерилізованих банках. Переверніть банки вниз кришкою, закутайте в рушник і залиште так до повного охолодження.
Перець по-вірменськи на зиму готовий, смачного!