Перець маринований по-вірменськи
(покроковий рецепт з фото)
Ділюся рецептом дуже смачних маринованих перців по-вірменськи. Закуска готується на основі болгарських перців з часником і зеленню. Виходить ароматно, ostrenьko і пряні!
Нижче я розповім докладніше, як приготувати перець маринований по-вірменськи. Це рецепт перців, які необхідно з'їсти протягом 1-2 тижнів. Якщо ви хочете зробити заготовку на зиму, то перекладіть перці в банку і стерилізують в киплячій воді 10-13 хвилин.
- Перець болгарський - 1 кілограм
- Часник - 1, 5 штуки
- Петрушка - 1/2 пучка
- Масло рослинне - 1/4 склянки
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Лавровий лист - 5-6 штук
- Оцтова кислота 70% - 5 мілілітрів
- Braai - 1/4 пучка
Підготуйте всі інгредієнти.
Перці помийте, видаліть серцевину і наріжте на половинки або четвертинки.
У каструлі з'єднайте воду, перець горошком, оцет, сіль, цукор, рослинне масло і лавровий лист. Доведіть маринад до кипіння.
Перці відваріть порційно (скільки поміститься в каструлі і буде покривати маринад) 5-6 хвилин.
Відварені перці перекладайте в тарілку і накривайте кришкою.
Поки варяться перці, підготуйте зелень і часник. Крупно порубати петрушку і кінзу.
Часник очистіть від шкірки, великі зубчики розріжте уздовж.
На дно чистої каструлі викладіть перці, зверху посипте зеленню і часником.
Чергуйте так шари, поки не закінчаться інгредієнти. Зверху залийте вже приготовленим маринадом. Якщо він повністю не покриває перці, додайте окріп.
Поставте каструлю на середній вогонь, доведіть до кипіння і варіть 10 хвилин. Потім зніміть з плити. Залиште перці до повного охолодження в каструлі.
Мариновані перці по-вірменськи будуть повністю готові через два дня. Смачного!