Рецепт Перець маринований по-вірменськи фото

Перець маринований по-вірменськи
(покроковий рецепт з фото)

Вірменська кухня , Кавказька кухня
Овочі, Болгарський перець
Дієтичне харчування, Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Заготовки, Маринування

Ділюся рецептом дуже смачних маринованих перців по-вірменськи. Закуска готується на основі болгарських перців з часником і зеленню. Виходить ароматно, ostrenьko і пряні!

Нижче я розповім докладніше, як приготувати перець маринований по-вірменськи. Це рецепт перців, які необхідно з'їсти протягом 1-2 тижнів. Якщо ви хочете зробити заготовку на зиму, то перекладіть перці в банку і стерилізують в киплячій воді 10-13 хвилин.

  • Перець болгарський - 1 кілограм
  • Часник - 1, 5 штуки
  • Петрушка - 1/2 пучка
  • Масло рослинне - 1/4 склянки
  • Сіль - 1 Ст. Ложка
  • Цукор - 2 Ст. Ложки
  • Лавровий лист - 5-6 штук
  • Оцтова кислота 70% - 5 мілілітрів
  • Braai - 1/4 пучка
перець маринований по-вірменськи - фото крок 1
Підготуйте всі інгредієнти.
перець маринований по-вірменськи - фото крок 2
Перці помийте, видаліть серцевину і наріжте на половинки або четвертинки.
перець маринований по-вірменськи - фото крок 3
У каструлі з'єднайте воду, перець горошком, оцет, сіль, цукор, рослинне масло і лавровий лист. Доведіть маринад до кипіння.
перець маринований по-вірменськи - фото крок 4
Перці відваріть порційно (скільки поміститься в каструлі і буде покривати маринад) 5-6 хвилин.
перець маринований по-вірменськи - фото крок 5
Відварені перці перекладайте в тарілку і накривайте кришкою.
перець маринований по-вірменськи - фото крок 6
Поки варяться перці, підготуйте зелень і часник. Крупно порубати петрушку і кінзу.
перець маринований по-вірменськи - фото крок 7
Часник очистіть від шкірки, великі зубчики розріжте уздовж.
перець маринований по-вірменськи - фото крок 8
На дно чистої каструлі викладіть перці, зверху посипте зеленню і часником.
перець маринований по-вірменськи - фото крок 9
Чергуйте так шари, поки не закінчаться інгредієнти. Зверху залийте вже приготовленим маринадом. Якщо він повністю не покриває перці, додайте окріп.
перець маринований по-вірменськи - фото крок 10
Поставте каструлю на середній вогонь, доведіть до кипіння і варіть 10 хвилин. Потім зніміть з плити. Залиште перці до повного охолодження в каструлі.
перець маринований по-вірменськи - фото крок 11
Мариновані перці по-вірменськи будуть повністю готові через два дня. Смачного!

Схожі рецепти