Пельмені з сочевицею
(покроковий рецепт з фото)
Немає нічого смачнішого домашніх пельменів! Пропоную спробувати рецепт пельменів з незвичайною начинкою з сочевиці. Сочевиця - хороший джерело білка, тому насичує не гірше м'яса. Блюдо підійде для тих, хто поститься і веганів.
Для цього рецепта краще використовувати зелену сочевицю, вона найкраще тримає форму і не розвалюється. Фарш з сочевиці виходить універсальним, він також підійде в якості начинки для пиріжків або котлеток. Нижче я докладно розповім, як приготувати пельмені з сочевицею.
- Борошно - 3 склянки
- Вода - 1 Склянка
- Сочевиця - 100 грам
- Цибуля - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Лавровий лист - 2 штуки
- Томатна паста - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1, 5 чайних ложки(1 ç.l. - в тісто, 0, 5 ç.l. - в начинку)
- Паприка - 1 щіпка
- Koriandr - 1 щіпка
- Зіра - 1 щіпка

Для початку підготуйте всі інгредієнти.

Промийте сочевицю. Варіть її на середньому вогні 30-40 хвилин разом з лавровим листом.

У великій мисці змішайте борошно, олія, сіль і воду. Замісити однорідне тісто.

Оберніть тісто в харчову плівку і залиште на 30 хвилин.

Наріжте дрібно цибулю і часник. Обсмажте їх на середньому вогні до прозорості цибулі.

Додайте на сковороду варену сочевицю, спеції і томатну пасту. Добре перемішаєте і обсмажуйте ще 5 хвилин.

Перекладіть сочевичну начинку в окрему миску і розімніть вилкою.

Дістаньте тісто. Воно повинно бути еластичним і не липнути до рук. Якщо липне, додайте трохи борошна. Розкачайте тісто тонким шаром, за допомогою склянки зробіть кружечки відповідного діаметру.

Викладіть в центр кружечків начинку з сочевиці.

Складіть гурток навпіл, з'єднайте краю. Кінці половинок щільно скріпіть між собою.

Покладіть пельмені в киплячу воду разом з лавровим листом. Варіть поки вони не спливуть. Це займе приблизно 10 хвилин.

Пельмені з сочевицею готові. Смачного!