Пельмені в пароварці
(покроковий рецепт з фото)
Ви пробували коли-небудь приготувати пельмені в пароварці в домашніх умовах? Вони виходять неймовірно ніжними, соковитими і не розварюються, що частенько трапляється, коли вариш їх у воді.
Якщо ви любите не тільки смачну, але і корисну їжу, пельмені в пароварці можна зробити з нежирного м'яса - яловичини або курки. До того ж, приготування на пару дає більше вільного часу, адже не потрібно весь час стояти біля плити.
- М'ясо - 400 грам
- Цибулина - 1 штука
- Яйце - 1 штука
- Борошно - 500-600 грам
- Вода - 150 мілілітрів
- Крем - 1 Ст. Ложка (не обов'язково)
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка

1. Ось невелика інструкція про те, як приготувати пельмені в пароварці. Для початку потрібно замісити тісто. У мисочку вилити воду і додати туди яйце. Ретельно перемішати, посолити за смаком. Поступово вводити борошно і замішувати досить круте тісто. Коли тісто готове, його слід прибрати на 25-30 хвилин, накривши рушником.

2. М'ясо вимити і пропустити через м'ясорубку. Цибулину очистити і також подрібнити за допомогою м'ясорубки. В даному варіанті використовується куряче філе, однак це може бути і класичне поєднання свинини і яловичини, а також будь-який інший м'ясний фарш.

3. Посолити і поперчити начинку за смаком. Можна додати улюблені ароматні спеції.

4. Поки готувалася начинка, тісто вже встигло відпочити і можна приступати до основного процесу. Тісто розкачати на присипаної борошном поверхні досить тонко.

5. За допомогою склянки або форми для печива вирізати однакові за розміром кружальця. Залишки тесту знову зліпити і розкачати.

6. В середину кожного кружечка викласти трохи фаршу. Щоб пельмені в пароварці в домашніх умовах тримали форму, їх потрібно як слід заліпити.

7. Тепер справа за малим - викласти пельмені в чашу і відправити в пароварку на 30 хвилин. Зайві пельмені можна відправити в морозильник.