Пельмені «майже вегетаріанські»
(покроковий рецепт з фото)
Іноді так трапляється, що мені зовсім не хочеться їсти м'ясо або рибу. На цей випадок у запасі я маю цікаві рецепти без них, а іноді просто змінюю давно полюбилися рецепти по своїх смаках.
Наприклад, у багатьох гарячих блюдах легко можна поміняти м'ясну начинку на овочеву. Обов'язково прочитайте, як приготувати манти "майже вегетаріанські" . А "майже" вони тому, що в тесті використовується яйце. Але "чесним вегетаріанцям" можна цей класичний варіант замінити на пельменное тісто.
- Борошно - 400 грам
- Вода - 200 мілілітрів
- Яйце - 1 штука
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Картопля - 3 штуки
- Білокачанна капуста - 0, 25 штуки
- Сіль - За смаком
- Чорний мелений перець - За смаком
- Рослинна олія - 100 мілілітрів
Воду збийте з яйцем і сіллю. Додайте до маси борошно, перемішуючи все до отримання єдиної консистенції.
Замішайте пружне тісто, додаючи в нього борошно за потребою. Тісто приберіть під рушник в сторону.
А поки займіться начинкою. Капусту промийте і дрібно наріжте. Додайте до неї сіль і перець. Пам'ятайте капусту руками, поки не почне виділятися сік.
Почистіть і подрібніть цибулю з картоплею. Додайте ці овочі до капусти. Все перемішайте.
Готове тісто розділити на 2 рівні частини. Кожну розкачати в ковбаску. Наріжте її на рівні частини. Кожну розкачати в коржі в 1 мм завтовшки.
У кожну корж покладіть начинку. Защипують тісто в середині. Нижню частину мантів опустіть в рослинне масло.
Готуйте манти в пароварці або мантишніца протягом 35-40 хвилин. Смачного!